Algemeen10.11.2015

5 apps om niet van de wereld te vervreemden op reis


Die perfecte applicaties voor op reis kennen we nu wel. Wil je niet van de wereld vervreemden terwijl je in Timboektoe zit? Of je hoofd koel houden in Mexicaanse temperaturen? Overal contact met familie en vrienden? Download dan de volgende 5 handige apps.

1. WiFi Finder

Of ook de smartphone mee op reis gaat is misschien een domme vraag. Er zijn weinig mensen die hun geliefde mobieltje kunnen missen op vakantie. Het is je contact met de wereld thuis en daarvoor heb je internet nodig. De meeste providers bieden ook ‘internet wereldwijd’ aan, maar af en toe een WiFi-verbinding leggen vermindert je dataverbruik. Gunstig. Deze handige app helpt je de juiste verbinding te vinden!

2. NOS Nieuws

Met een nieuws-app blijf je op de hoogte van wat er in de wereld gebeurt. Handig wanneer je buiten komkommertijd reist. Als je een random persoon vraagt wat de beste nieuws-app is, wordt er 9 van de 10 keer geroepen: Nu.nl! Toch zijn de voordelen van de NOS-app vele malen groter. Het nieuws is meer compleet, wordt mooier gepresenteerd en is niet voor het grootste deel afkomstig van ANP. Bovendien staan er veel video’s op de app, die allemaal van hoge kwaliteit zijn. Let op: daar heb je wel een goede verbinding voor nodig.

3. Bonjournal

Een andere manier om niet van de wereld te raken is je hoofd ‘zen’ houden. Je reis tot in detail vastleggen is niet alleen leuk voor later. Wanneer je alleen op reis gaat, kan het fijn zijn om dingen te verwerken door ze van je af te schrijven. Indrukken die je opdoet passen namelijk niet allemaal tegelijk in die bovenkamer van je.

4. 10,500+ Cool Facts

Al die communicatie met inheemse volkeren vereenvoudigt wellicht je denkwijze. Daarom is het goed om je algemene kennis op peil te houden. Even je hersenen triggeren met een shot van de 10,500+ Cool Facts-app. Deze applicatie staat vol met leuke, opvallende, interessante en ook wel domme feitjes. Niet alles klopt volgens de recensies, maar wat maakt het uit? Houd je hoofd erbij!

5. LINE

Naast Whatsapp en Telegram heb je LINE: de ideale messenger-app om met het thuisfront te communiceren. Naast de grote hoeveelheid schattige stickers die je kunt versturen, bevat de app functies die wat weghebben van Facebook. Zo heb je een timeline om berichten op achter te laten. Daarmee blijft iedereen – als ze dat willen – op de hoogte van jouw avonturen. Het grote voordeel van LINE is dan weer dat je niet al die vage vrienden van vroeger hoeft toe te voegen.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.