Algemeen04.05.2015

5 budgettips voor backpackers


Wanneer je gaat backpacken wil je vaak je reis zo goedkoop mogelijk houden. Je hebt immers lang gespaard voor deze reis, op deze manier kun je zo lang mogelijk reizen en zoveel mogelijk bestemmingen bezoeken. Daarom is het extra belangrijk om je goed voor te bereiden, zodat je je reis zo goedkoop mogelijk kunt houden.

1. Wandel zo veel mogelijk

Je bespaart veel geld door vaker te wandelen in plaats van het openbaar vervoer te nemen. Zeker kleine afstanden in steden en afstanden van dorp naar dorp zijn vaak prima te wandelen. Bovendien kom je hierdoor op plekken die je anders niet snel zou ontdekken wat je ongetwijfeld veel onvergetelijke ervaringen oplevert. Voor grotere afstanden is het uiteraard wel verstandig om gebruik te maken van bijvoorbeeld de trein of te liften bij de lokale bevolking. Pas hier echter wel mee op indien je alleen op reis gaat!

2. Bespaar op je uitrusting

Als je veel wandelt tijdens het backpacken, is het wel belangrijk dat je voorzien bent van een goede uitrusting. Je dient met name te beschikken over goede wandelschoenen. Dit wordt vaak gezien als een flinke investering, maar goede wandelschoenen zijn absoluut de moeite waard wanneer je gaat backpacken. Je hoeft echter niet de duurste schoenen te kopen. De meeste winkels verdelen wandelschoenen in vier gebruikscategorieën, van A tot en met D. De meest betaalbare wandelschoenen bevinden zich in categorie A/B. Deze schoenen geven je stevigheid en stabiliteit en zijn geschikt voor stevige wandelingen door de stad of op heuvelachtig gebied tijdens het backpacken.

3. Kies de juiste bestemmingen

De bestemmingen die je kiest spelen een grote rol in de uiteindelijke kosten van je backpackreis. Laat je niet tegenhouden door een wat duurder vliegticket, want eenmaal ter plaatse ben je wellicht veel goedkoper uit. De verblijfskosten kunnen wel enorm verschillen per land, kies dus de goede bestemmingen. Deze top 10 van budgetbestemmingen zijn zeer geschikt zijn om te gaan backpacken.

4. Overnacht in een hostel

Hostels zijn niet meer alleen voor jongeren, iedereen die gaat backpacken kan terecht in een hostel. Het is een stuk goedkoper dan overnachten in een hotel en bovendien ook nog eens gezelliger. Veel hostels hebben openbare ruimtes, waar backpackers ’s avonds samen komen om te praten en hun ervaringen te delen. Op deze manier leer je erg veel leuke mensen kennen tijdens je trip.

5. Koop je eten op de markt

Door je eten te kopen op de markt of in de supermarkt bespaar je veel geld en kom je ook nog eens in aanraking met het lokale voedsel. Iedere dag ontbijten, lunchen en dineren in een restaurant of hostel is erg duur, terwijl het net zo lekker kan zijn om op de markt het lokale voedsel te proberen.

Ben je druk bezig met het maken van plannen voor je backpackreis en wil je een indicatie van hoe veel het je ongeveer gaat kosten? Maak dan gebruik van een budget calculator, zo krijg je inzicht in de kosten van je reis.

Foto credits: Fotolia.com.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Verder lezen over Backpacken

5 goede redenen om een scooter te huren in Thailand

Thailand is het land bij uitstek om per scooter te ontdekken. Niet om van A naar B te komen natuurlijk, maar wel als handig vervoersmiddel als je eenmaal op een bestemming bent aangekomen. Zeker op de vele mooie eilanden is het heerlijk om op je gemakje rond te scooteren.

Algemeen02.06.2024

5 goede redenen om een scooter te huren in Thailand

+ handige tips!
Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen op Koh Chang

Koh Chang is het op een na grootste eiland van Thailand. Een prachtige bestemming waar je je met gemak een tijdje vermaakt. Je vindt hier steile heuvels, mooie stranden, watervallen en authentieke vissersdorpjes. Een plaatje van een eiland!

Zomer09.05.2024

Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen op Koh Chang

Angkor Wat tempels bezoeken: 5 handige tips

De tempels van Angkor in Cambodja horen thuis op elke bucketlist. Met onze 5 tips zorg je ervoor dat je goed voorbereid bent op een bezoek aan het schitterende tempelcomplex.

Zomer27.04.2024

Angkor Wat tempels bezoeken: 5 handige tips

Dit zijn de 5 leukste dingen om te doen op Koh Kut

Koh Kut, of Koh Kood, is een waar tropisch paradijs. Het eiland ligt in het oosten van Thailand en is nog niet platgelopen door toeristen. Wij vertellen je wat de 5 leukste dingen zijn om er te doen!

Zomer13.04.2024

Dit zijn de 5 leukste dingen om te doen op Koh Kut

10 dingen die je vooral niet moet doen in Thailand

Thailand is een walhalla voor reisliefhebbers. Het is daarnaast dé bestemming voor backpackers, je kunt er gemakkelijk en goedkoop rondreizen en contact leggen met medereizigers. Het veelzijdige land heeft ontzettend ve...

Algemeen12.07.2023

10 dingen die je vooral niet moet doen in Thailand

Dit zijn de don'ts!
Reizen buiten Europa eindelijk weer mogelijk: 5 mooie bestemmingen voor een verre reis

Buiten Europa reizen was de afgelopen jaren lastig en naar sommige landen zelfs onmogelijk. Goed nieuws voor iedereen die al twee jaar droomt van een vakantie naar bijvoorbeeld Sri Lanka, Thailand, Canada, Brazilië of Z...

Vliegen17.02.2022

Reizen buiten Europa eindelijk weer mogelijk: 5 mooie bestemmingen voor een verre reis

Een rondreis door Thailand in 2 weken

Een paar jaar geleden ben ik samen met 3 vriendinnen gaan backpacken door Thailand. Ik was in eerste instantie een beetje sceptisch; ik vond Thailand een typische bestemming waar mensen alleen naartoe gaan om te feesten...

Algemeen11.02.2022

Een rondreis door Thailand in 2 weken

De mooiste route voor een rondreis door de Filipijnen

Staat een reis naar de Filipijnen ook op jouw bucketlist? Dat begrijpen wij heel goed! In totaal bestaat het land uit 7.641 eilanden. Je vindt er volop tropische stranden, maar ook jungles, rijstvelden en een ontzettend...

Vliegen17.12.2021

De mooiste route voor een rondreis door de Filipijnen