`

Algemeen25.12.2017

5 schitterende reisvideo’s om bij weg te dromen!


Op Vimeo ontdek ik altijd de mooiste reisvideo’s en zo ook weer dit jaar. Het is voor mij altijd de ultieme manier om nieuwe plekken te ontdekken. En wanneer kun je dat beter doen dan met de kerstdagen? Precies! Zak lekker onderuit en geniet mee van deze vijf schitterende reisvideo’s. Misschien zit jouw nieuwe vakantiebestemming voor 2018 er wel tussen?

1. Flying over Iceland Part II

Van schitterende beelden van IJsland krijg ik nooit genoeg en jij hopelijk ook niet. Flying over Iceland Part II laat je het land van vuur en ijs op een schitterende manier zien. En met de juiste muziek eronder werkt dat bijna betoverend. Mocht je nog meer willen zien, kijk dan ook eens deze video. Zeker weten dat jij hierna ook verliefd op IJsland bent.

2. Rhythms of Peru

Mocht je nog nooit beelden van Peru hebben gezien, dan moet je deze video Rhythms of Peru zeker even bekijken. Het land met een van de grootste cultuurschatten op aarde: het oude Incarijk. Peru is kleurrijk en heeft zeker ook qua natuur zoveel bijzonder te bieden. Kijk zelf maar.

3. Gateway to the Ganges

Rivier de Ganges stroomt over een lengte van 2.510 kilometer door India en Bangladesh. De video Gateway to the Ganges neemt je mee op een reis achter je scherm door Rishikesh, Haridwar, en Devprayag in India. Hier begeef je je aan de oevers van de Ganges en aan de voet van de Himalaya. De natuur is overweldigend, maar deze video laat je ook een stukje van de armoede en spiritualiteit zien van de mensen die hier leven.

4. GO Cuba

Bij Cuba denk je aan dikke sigaren, oldtimers en de muziek van de Buena Vista Social Club. In GO Cuba zie je dat dat beeld klopt: er wordt gedanst, gelachen en het is niet heel vreemd wanneer je nog paard en wagen ziet rijden. Deze video laat je Cuba zien tijdens kerst en een betere dag om deze video te bekijken is er dus niet!

5. Hang Sơn Đoòng – THE LARGEST CAVE ON EARTH

Hang Sơn Đoòng is de grootste grot op aarde en het bijzondere is dat deze nog niet zo heel lang geleden ontdekt is. Deze grot ligt in Vietnam en pas sinds begin jaren ’90 weten we dat ‘ie bestaat. Deze video Hang Sơn Đoòng – THE LARGEST CAVE ON EARTH neemt je mee op een bijzondere expeditie de grot in. En daar moet je echt even goed voor gaan zitten!

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.