Algemeen14.10.2016

5 slimme tips voor het huren van een auto in het buitenland


Wil je het meeste halen uit je vakantiebestemming? Huur dan eens een auto, want die brengt je naar plekjes waar je anders nooit zou komen. Maar, waar moet je op letten bij het huren van een auto? Want je hoort nogal eens wat nare verhalen over louche verhuurders? Daarom deze 5 handige tips voor een auto huren in het buitenland.

1. Trap er niet in: extra verzekeringen

Herken je dit? Bij het ophalen van de huurauto probeert de baliemedewerker je allerlei vage verzekeringen aan te smeren. Je twijfelt, want volgens deze medewerker heb je die toch echt nodig. En omdat je moe bent na de vlucht en aan je vakantie wilt beginnen, trap je erin en ben je opeens vele euro’s lichter. Je bent echt niet de enige die die overkomt, maar gelukkig kun je dit scenario eenvoudig voorkomen. Als je voor all-inclusive autohuur kiest, weet je namelijk vooraf precies waar je aan toe bent. Tenminste, als je dat bij een betrouwbare aanbieder doet. Check daarvoor eens reviewsites.

2. Wees de tankmaffia te slim af

Het klinkt aantrekkelijk: de auto met een volle tank meenemen en leeg weer inleveren. Maar vaak krijg je dan achteraf een pittige rekening gepresenteerd. De verhuurder rekent dan een belachelijk hoge brandstofprijs aan je door en doet er ook nog wat servicekosten bij. Geen fijne thuiskomer dus als je je creditcard-afschrift ziet. Stukken klantvriendelijker is de tankregeling FF (full-full), waarbij je de auto inlevert met dezelfde benzinestand als waarmee je hem ophaalde. Je hebt dan de brandstofkosten wel volledig zelf in de hand.

3. Houd wat extra vakantiegeld over door voor een shuttle service te kiezen

Voor het gemak halen de meeste mensen hun huurauto op de luchthaven op. Vanuit het vliegtuig zó de auto in is natuurlijk ook een lekker snelle vakantiestart. Veel verhuurders hebben een balie op de luchthaven, maar je kunt ook kiezen voor een shuttle service. Meestal is dat een goedkopere optie, waarbij een busje van de lokale verhuurder je naar een kantoor vlakbij de luchthaven brengt. Zo´n ritje duurt hooguit 10 minuten, dus je bent er weinig kostbare vakantietijd aan kwijt.

4. Een maatje meer is uiteindelijk voordeliger

Wedden dat je eerst kijkt naar de kleinste autocategorie, omdat dat de goedkoopste keuze is? Dan is dit waarschijnlijk nieuws voor je: dat hoeft niet altijd zo te zijn. In heuvel- of bergachtig gebied rijdt een auto met sterke motor vaak zuiniger dan het kleinste model. En kun je dus uiteindelijk goedkoper uit zijn met een grotere auto.

5. Wat?! Een waarborgsom van 2.000 euro?

Je hebt bijna altijd een creditcard nodig voor het huren van een auto. De verhuurder wil er namelijk zeker van zijn dat hij zijn auto weer terugkrijgt en reserveert daarom een waarborg op je creditcard. Als die waarborg heel hoog is, zoals in Portugal – waar deze al snel oploopt tot meer dan 2.000 euro – kun je je creditcard de rest van de vakantie dus niet meer gebruiken. Als je er sowieso al voldoende krediet op had staan, want anders krijg je de auto helemaal niet mee. Dus zorg voor voldoende krediet of misschien zelfs een tweede kaart. Alleen bij Sunny Cars kun je ervoor kiezen dat zij garant voor je staan, en dat is natuurlijk helemaal makkelijk.

Zo, met deze 5 tips kom je al een heel eind in de wondere wereld van autohuur. Maar het kan nóg slimmer. Check deze speciale wegwijzer die je stap voor stap wijst waar je op moet letten, zodat je gegarandeerd in de juiste huurauto stapt.

Wegwijzer autoverhuur 2016
Wegwijzer autoverhuur 2016
Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Verder lezen over Roadtrip

Causeway Coastal Route: de roadtrip van je leven door Noord-Ierland

Helemaal in het noorden van Noord-Ierland, in het land van romantische kastelen en fabelachtige legendes, ligt de Causeway Coastal Route. Een adembenemede weg langs ruige kusten, groene heuvels, fotogenieke dorpjes en we...

Natuur19.06.2024

Causeway Coastal Route: de roadtrip van je leven door Noord-Ierland

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Een roadtrip door Nederland, dat is een flinke uitdaging want de keuze is reuze in ons kleine landje. Nederland is namelijk groot genoeg om meerdere interessante routes uit te stippelen. Alle provincies aandoen is een op...

Algemeen29.05.2024

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

Wil je een avontuurlijke roadtrip maken? De Mae Hong Son Loop in Thailand voert je 800 kilometer lang door bergen, jungle, rijstvelden en langs de mooiste grotten en watervallen. Het is een aanrader voor iedereen die houdt van roadtrippen en daar de tijd voor wil nemen.

Natuur14.05.2024

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Zuid-Engeland gaat je compleet verrassen. Zonovergoten stranden, ruige kliffen en lieflijke dorpjes: het is er allemaal aan de Engelse zuidkust. Maar bijna niemand weet dat. En misschien moeten we dat juist zo houden? De...

Zomer18.03.2024

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De Côte d’Azur, een gebied dat zich uitstrekt van Saint-Tropez tot de Frans-Italiaanse grens. Het is een van ’s werelds bekendste en beste bestemmingen aan zee. Dit is natuurlijk niet zonder reden! Je vindt er prach...

Zomer22.02.2024

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

Voor de kust in de helderblauwe Adriatische zee liggen tientallen bewoonde, prachtige eilanden. En dus hop je hier tijdens het roadtrippen ook van eiland naar eiland om de mooiste plekken van Kroatië te ontdekken. Magische zonsondergangen en dromerige dorpen maken de reis compleet. Volg de kustlijn voor een waanzinnig roadtrip door Kroatië! Wij hebben de ultieme route voor je uitgestippeld en laten je zien wat de beste plekken zijn om te stoppen.

Algemeen20.02.2024

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


Zuid-Afrika heeft alles te bieden waar je als reiziger naar op zoek bent. Het is hét perfect land voor onze favoriete manier van reizen: roadtrippen. Stap in de auto en ga op zoek naar de perfecte mix van stranden, bergen, safari's, wijngaarden en heerlijk eten.

Algemeen13.02.2024

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!