Algemeen14.07.2014

5 tips om MB’s te besparen tijdens je vakantie


Het hebben van een internetbundel voor in het buitenland biedt uitkomst tijdens de vakantie. Je bespaart een hoop geld en hoeft niet meer eindeloos op zoek naar WiFi. KPN maakt het gebruikers erg makkelijk om in contact te blijven met het thuisfront en op locatie te beschikken over alle informatie op het internet. Bang dat je over je bundel heen gaat hoef je niet te zijn,
KPN stuurt je namelijk een sms wanneer je 80 procent en 100 procent van je bundel hebt verbruikt. Om het uiterste uit je bundel te halen hebben wij een aantal tips, waardoor je langer met je MB’s kunt doen.

Spotify offline playlist

Download voor je op reis gaat je favoriete playlist van Spotify. Ten eerste kun je altijd en overal naar je favoriete songs luisteren en ten tweede kost het je geen MB’s op plaats van bestemming.

Automatische updates van je apps uitzetten

Zet de automatisch update van je apps uit. Dit kost je stiekem super veel MB’s, terwijl je er helemaal niets aan hebt tijdens je reis. Zet deze optie dus uit, voordat je de grens overgaat of het vliegtuig instapt.

advertisement

Maak gebruik van WiFi waar mogelijk

Het voordeel van een internetbundel voor in het buitenland is dat je niet steeds op zoek hoeft naar WiFi. Is er WiFi aanwezig, gebruik het dan wel. Als je in je hotel of hostel gratis gebruik kan maken van de WiFi-verbinding doe dit dan ook. De MB’s die je overhoudt kun je op andere momenten gebruiken.

Foto’s versturen in lage resolutie

Als je het thuisfront wil voorzien van een aantal leuke kiekjes, verstuur deze dan in een lage resolutie. Op deze manier worden er minder MB’s gebruikt om de foto’s te versturen.

Stream niet

Hoe lekker het ook is om tijdens een autorit of lange treinreis een filmpje te streamen, doe dit niet via de internetbundel. Dit kost je namelijk mega veel data en dat is natuurlijk zonde als je op bestemming wilt appen of een mail wilt versturen. Download van te voren een aantal leuke films en zet deze op de iPad. 

Neem deze tips mee in gedachten, maar laat het geen obsessie worden. Je bundel kan heel wat hebben, dus maak daar gebruik van. Heb je je hele bundel verbruikt? Geen probleem bij een maandbundel wordt automatisch de bundel van de volgende maand gestart en blijven de kosten binnen de perken.

Avatar foto
Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst met haar backpack. Ze wordt gelukkig van een HIT workout, lekker eten en een goed feestje!