Algemeen03.03.2010

Yotel opent eerste hotel in de Verenigde Staten in 2011


De trendy, met prijzen overladen, nieuwe hotelketen Yotel opent een eerste hotel in New York in 2011. Met 669 stijlvolle cabines zal het ook meteen de grootste hotelopening van 2011 in New York worden. Het is tevens de eerste Yotel locatie die niet op een internationaal vliegveld ligt. Op dit moment zijn er drie vestigingen open, op London Heathrow, London Gatwick en op Schiphol.

Yotel is het idee van Simon Woodroffe, de oprichter van de Yo!Sushi restaurantketen. Het ‘hotel’ bestaat uit verschillende soorten cabins die geinsprireerd zijn op de eerste klas cabins in vliegtuigen. Flexibiliteit en een eerste klas ervaring voor een redelijke prijs is het motto.

Het bijzondere is dat de cabins met een minimumduur van 4 uur te huur zijn en dat de vertrektijd zelf te bepalen is. Ideaal om tussen vluchten even op te frissen, wat te slapen of rustig te werken. De cabins hebben naast een strak design een luxe badkamer, gratis WIFI en een ’techno wall’. Er zijn drie soorten cabins. De premium en standard hebben een ensuite badkamer, de economy niet.

Een bijzonder concept en ze zullen in New York waarschijnlijk ook zeer succesvol worden. In tijden van meer van hetzelfde een welkome afwisseling in hotelland.

yotel_bathroom2.jpg
yotel_bathroom2.jpg
premium-room3.jpg
premium-room3.jpg