Algemeen23.03.2010

Google stapt in de reis vertical


dctv.jpg
dctv.jpg

Na het introduceren van het vergelijken van creditcards in de UK en onroerend goed in Australie, zal Google nu ook reizen vergelijken. Google voegt hierbij daad bij woord, nadat ze in hun 2009 annual report Kayak en andere vergelijkers bij aan hun lijst van concurrenten toevoegden.

Gistermiddag is op het Google LatLong blog een interessant experiment aangekondigd dat de zoekervaring van reizigers enorm zal verbeteren. Een select gezelschap zal bij het zoeken naar een hotel in Google Maps, de optie krijgen om aankomst datum en lengte van het verblijf in te vullen.

Vervolgens toont Google onder een dropdown ‘sponsored’ de werkelijke prijs voor het verblijf. Deze informatie haalt Google via XML verbinding met OTA’s als Expedia en Priceline op.

Een feature die normaliter alleen in Travel metasearchers als Kayak, Trivago en vele anderen te vinden was. Hiermee wil Google marktaandeel terug winnen van de zeer lucratieve reisvergelijkers. Opmerkelijk is dat nog geen twee weken geleden, de MD van Google Spanje op de PhoCusWright conferentie in Berlijn een uitspraak deed dat Google niet in de travel vertical zou duiken.

De Google map is een zeer geliefde tool bij het zoeken naar hotels en de adverterende reisaanbieders met de laagste prijzen kunnen hierdoor zeer veel goed converterend verkeer verwachten. De functie zou nog beter worden wanneer er een geavanceerder gezocht kan worden, bv met maximum prijs, soort verblijf (b&b, hostel, etc) of minimum review cijfer. Via

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.