Algemeen07.05.2010

Europese hotelprijzen stijgen, Nederlandse hotelprijzen dalen


Europese hotelprijzen stijgen, terwijl Nederlandse hotelprijzen juist dalen. Dat blijkt uit de trivago Hotel Prijs Index (tHPI) van mei. In Europese steden zijn de hotelprijzen in mei met 5% gestegen, ten opzichte van april 2010. Daarmee zet de trend van stijgende overnachtingskosten sinds maart dit jaar zich door. De grootste prijsstijging is te merken in de steden Neurenberg (+39%), Barcelona (+26%) en Oslo (+19%). Het prijsniveau is, vergeleken met mei vorig jaar, met € 120 constant gebleven.

De prijsstijging in Oslo is wel te verklaren: daar vindt in mei 2010 het Eurovisie Songfestival plaats. Naast toeristenstad Barcelona, met de grootste prijsstijging in mei, zijn in vele andere steden de hotelprijzen hoger. De Britse steden Londen (€ 170 euro +9%, Birmingham (€ 98 euro +10% en Manchester € 109 euro +10%, tekenen evenals de Ierse hoofdstad Dublin (€ 106 euro +10%, een verhoging van de overnachtingskosten op.

In tegenstelling tot de Europese Index zijn de Nederlandse overnachtingsprijzen met negen procent gedaald. De Nederlandse hotelbranche tekent voor een prijsdaling van 9%, en ligt met een gemiddelde waarde van € 102 dus ver onder het Europese gemiddelde.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.