Algemeen18.05.2010

Lichtste tweepersoonstent ter wereld


Sjouwen met kampeerspullen is voor niemand leuk. Dus hoe lichter het materiaal, hoe beter. Hier is dan (roffel…..) de lichtste tweepersoonstent ter wereld! De Power Lizard Ultralight heet ie (van het Duitse VAUDE), en is met 1000 gram de lichtste ter wereld. Althans, dat zeggen ze. Ik heb ze niet allemaal gewogen 🙂 Het is een dubbelwandige tunneltent met gepatenteerde powerframe. Snel op te zetten, absoluut windstabiel en voldoende ruimte voor twee personen met bagage. En dan is de tent ook nog eens waterdicht, extreem sterk en UV-bestendig. Wat wil je nog meer… Adviesverkoopprijs is € 380,-.

De tent heeft ook nog eens een bijzondere prijs gewonnen, zo is te lezen. 

Tijdens de OutDoor-vakbeurs in Friedrichshafen heeft de internationale vakjury voor de vierde keer de Industry Award uitgereikt. Uit de in totaal 242 ingezonden producten uit 18 verschillende landen zijn uiteindelijk 63 prijswinnaars uitverkoren. De 9 beste inzendingen zijn bekroond met een gouden award. VAUDE heeft een gouden award in de wacht gesleept met de lichtste tweepersoonstent ter wereld: de ‘Power Lizard Ultralight’. De jury bekroonde deze tent met een gouden award om de volgende reden: “Deze tent is de lichtste tent die momenteel verkrijgbaar is. Hij is heel erg makkelijk op te zetten en biedt voldoende bescherming, zelfs in slechte weersomstandigheden. Simpelweg geniaal”.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.