Algemeen20.05.2010

Voetbalgame Goalgetter voor het goede doel


goalgetter.jpg
goalgetter.jpg

Goededoelenplatform Pifworld lanceerde vandaag de voetbalgame Goalgetter op Hyves. Hiermee wil Pifworld meer bekendheid voor de VN  millenniumdoelen. Voor wie Pifworld niet kent: Pifworld is een online charity platform, waarbij je donatoe voor 100% goed terecht komt in het door jou uitgekozen project. De Hyves game, onderdeel van de campagne ‘Goalgetter’, kan van 18 mei tot en met 1 augustus 2010 worden gespeeld op http://hyves.nl/actie/pifworld.

De millenniumdoelen zijn doelen, vastgelegd in 2000 door 189 landen. Afgesproken is om vóór 2015 de belangrijkste wereldproblemen (zoals armoede, onderwijs, gezondheid en milieu) aan te pakken. Goalgetter is een virtuele game waarbij je tegen je vrienden een potje voetbal kunt spelen. Daarmee kun je kilometers winnen, en zo ga je mee op een virtuele reis naar Zuid-Afrika. Onderweg moet je een aantal vragen over de VN millenniumdoelen beantwoorden. Hoe meer vragen goed, hoe meer je scoort, en hoe sneller je in Johannesburg bent. Haal je het einddoel, ding je ook nog eens mee naar de hoofdprijs: een ticket voor twee personen naar Zuid-Afrika en een bezoek aan een project van Pifworld ter plaatse.  
 
Nine Ludwig, hoofdredacteur van Hyves, over de campagne: “We vinden het belangrijk dat je op Hyves ook sociale campagnes kunt vinden die het maatschappelijke bewustzijn vergroten. Goalgetter van Pifworld sluit hier heel goed bij aan.

Sociale netwerken zijn een effectief middel om communities te betrekken bij een betere wereld”, zegt Harmen van Doorn, oprichter van Pifworld. “Via deze campagne willen we het publiek op Hyves informeren over de VN millenniumdoelen en laten zien dat je gemakkelijk en leuk samen met je vrienden het verschil kunt maken.”

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.