Algemeen02.06.2010

App van de Douane voor importeren souvenirs


okapp.jpg
okapp.jpg

De Douane heeft onlangs de ‘OK’ app gelanceerd, speciaal voor smartphones. Met deze mobiele applicatie kan overal ter wereld gecheckt worden wat wel en niet uit het buitenland aan souvenirs mee mag. Want het komt heel vaak voor dat  mensen iets (vooral uit landen buiten Europa) meenemen, terwijl bij terugkomst op Schiphol blijkt dat dat niet mag. Resultaat is dan vaak een boete. Om dit te voorkomen en reizigers op een gemakkelijke manier te informeren is de ‘OK’ app ontwikkeld.

De OK-app beschikt over een aantal handige functies, zoals “Is dit OK?”. In dit informatief gedeelte vindt de reiziger alle regelingen die gelden voor onder andere namaakartikelen, bedreigde dier- en plantsoorten, nepwapens en contant geld. Een andere functie is de “OK-scan”’. Hiermee kan de reiziger met zijn mobiele telefoon op kleine afstand een koffer of een reistas “scannen”, zoals de Douane dat ook doet. Daarnaast bevat de OK-app ook handige informatie voor het omrekenen van valuta en schoenmaten.

Deze nieuwe manier van communiceren met reizigers maakt onderdeel uit van een brede publiekscampagne voor reizigers; “Is dit OK, ja of nee?”. In deze campagne wijst de Douane de reiziger via posters, advertenties, filmpjes en banners op de vijf belangrijkste regels, te weten: namaakgoederen, bedreigde dier- en plantensoorten, nepwapens, de € 430-regeling en de Verordening Liquide Middelen.

De OK-app is vanaf nu beschikbaar. Het gebruik ervan is helemaal gratis, ook in het buitenland. De andere uitingen zijn vooral op Schiphol al te zien.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.