`

Algemeen10.06.2010

Save the Beach Hotel


Het hotel is inmiddels alweer gesloten, maar toch leuk om nog te melden. Op wereldmilieudag (5 juni) kon je in het centrum van Rome overnachten in het Save the Beach Hotel. Dit bijzondere hotel, gemaakt door de Duitse kunstenaar HA Schult, was volledig bekleed met afval dat op de Europese stranden werd gevonden. Twaalf ton afval was genoeg voor vijf kamers. Bijzondere logee was het Deense topmodel (en ook eco-activiste Helena Christensen). De architect wilde hiermee de bewustwording over het gedrag van de mens inzake vuilnis vergroten. Geen betere manier om dat te doen, dan de mens te omringen met zijn eigen afval.

Helaas is het hotel slechts vijf dagen open geweest, en nu dus weer gesloten. Maar de Save the Beach actie gaat door! Deze milieuorganisatie, gesponsord door biermerk Corona, redde in 2009 al het strand van Capocotta (Italië) en zal een poging doen om nog meer stranden in Europa vuilnis-vrij te krijgen.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.