Algemeen27.07.2010

Nederlander per fiets ‘op vakantie’ naar China


frednulkes.jpg
frednulkes.jpg

De Nederlander Fred Nulkes is op weg naar China. Op de fiets!! Waar de een helemaal gelukkig is met tien dagen op het zonovergoten strand van Ibiza, is de ander helemaal in zijn element met een maandenlange fietstocht naar China. Duizenden kilometers dus!
Op 26 juni is hij vertrokken, om pas over maanden aan de komen. En waarom hij dat doet?

De Nederlander Fred Nulkes is op weg naar China. Op de fiets!! Waar de een helemaal gelukkig is met tien dagen op het zonovergoten strand van Ibiza, is de ander helemaal in zijn element met een maandenlange fietstocht naar China. Duizenden kilometers dus. Op 26 juni is hij vertrokken, om pas over maanden aan te komen. En waarom hij dat doet?

“Reizen per fiets is voor mij de meest uitdagende manier om de wereld te ontdekken. Je gaat langzaam, dus je ziet veel. Hierdoor ga je als het ware helemaal op in het landschap dat je doorkruist. Op deze manier in alle eenvoud onderweg zijn, geeft mij het volmaakte gevoel van vrijheid. Het doet mij beseffen dat er meer in de wereld is dan geld verdienen en carrière maken. De wereld mag gezien worden en er is zoveel meer moois dan alleen de grote bezienswaardigheden. Tijdens zo’n reis leer je te relativeren en dingen van een andere kant te zien. Daarnaast moet je ook ontzettend flexibel zijn. Wat mij altijd het meest opvalt, is dat men ‘daar’ gelukkig lijkt te zijn met bijna helemaal niks.”
Het is overigens niet de eerste keer dat hij dit doet. Dit is de derde keer dat hij voor langere tijd de fiets op stapt. Deze is echter wel de langste. Wie aan zo’n reis begint, weet van tevoren niet echt waaraan hij begint en wat hij onderweg tegen kan komen. Nulkes doet een schot voor de boeg. “Ik hoop op prachtige landschappen waar maar weinig toeristen komen. Ik verwacht gastvrijheid in bijna alle landen die ik doorkruis, maar vooral in het Midden-Oosten. Slaapgelegenheden variërend van eenvoudig tot luxe en eetgelegenheden met onleesbare menukaarten. Ik weet dat ik aardige, bijzondere, kleurrijke mensen ga ontmoeten met wie ik jaren later nog steeds zal mailen. Ik zal verlaten stranden, imponerende steden, eindeloze woestijnen, broeierige jungle en slaperige dorpjes waar je vijftig jaar terug in de tijd stapt, doorkruisen. Maar ook een gevarieerd uitgaansleven, obscure internetcafés, eetstalletjes, levendige markten en bazaars maken onderdeel uit van mijn reis, net zoals onbeschrijfelijke vergezichten, prachtige luchten en ga zo maar door.”
Zo tegen april 2011 komt Nulkes (als het goed is) aan in China. Maar dan is hij nog drie maanden bezig om Peking te bereiken, zijn einddoel. Fred, wij doen het je absoluut niet na. Heel veel succes!!!
http://bicicletty-freddy.aroundtheglobe.nl

Reizen per fiets is voor mij de meest uitdagende manier om de wereld te ontdekken. Je gaat langzaam, dus je ziet veel. Hierdoor ga je als het ware helemaal op in het landschap dat je doorkruist. Op deze manier in alle eenvoud onderweg zijn, geeft mij het volmaakte gevoel van vrijheid. Het doet mij beseffen dat er meer in de wereld is dan geld verdienen en carrière maken. De wereld mag gezien worden en er is zoveel meer moois dan alleen de grote bezienswaardigheden. Tijdens zo’n reis leer je te relativeren en dingen van een andere kant te zien. Daarnaast moet je ook ontzettend flexibel zijn. Wat mij altijd het meest opvalt, is dat men ‘daar’ gelukkig lijkt te zijn met bijna helemaal niks.”

Het is overigens niet de eerste keer dat hij dit doet. Dit is de derde keer dat hij voor langere tijd de fiets op stapt. Deze is echter wel de langste. Wie aan zo’n reis begint, weet van tevoren niet echt waaraan hij begint en wat hij onderweg tegen kan komen. Nulkes doet een schot voor de boeg.

Ik hoop op prachtige landschappen waar maar weinig toeristen komen. Ik verwacht gastvrijheid in bijna alle landen die ik doorkruis, maar vooral in het Midden-Oosten. Slaapgelegenheden variërend van eenvoudig tot luxe en eetgelegenheden met onleesbare menukaarten. Ik weet dat ik aardige, bijzondere, kleurrijke mensen ga ontmoeten met wie ik jaren later nog steeds zal mailen. Ik zal verlaten stranden, imponerende steden, eindeloze woestijnen, broeierige jungle en slaperige dorpjes waar je vijftig jaar terug in de tijd stapt, doorkruisen. Maar ook een gevarieerd uitgaansleven, obscure internetcafés, eetstalletjes, levendige markten en bazaars maken onderdeel uit van mijn reis, net zoals onbeschrijfelijke vergezichten, prachtige luchten en ga zo maar door.

Zo tegen april 2011 komt Nulkes (als het goed is) aan in China. Maar dan is hij nog drie maanden bezig om Peking te bereiken, zijn einddoel. Fred, wij doen het je absoluut niet na. Heel veel succes!!!

Fred is te volgen via zijn website.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over China

Winter wonderland in China: het magische Harbin Ice Festival

Vergeet Disneyland. En de Winterefteling doet al helemaal niet meer mee als je dit gezien hebt: het Harbin Ice Festival in China. Het is een beetje alsof je Elsa's ijspaleis uit de film Frozen binnenloopt. Met muren, trappen en kastelen van ijs beland je hier rechtstreeks een ijskoud sprookje.

Winter18.01.2024

Winter wonderland in China: het magische Harbin Ice Festival

In Shanghai is het J Hotel geopend: het hoogste hotel ter wereld

Niet voor menen met hoogtevrees hoor, dit nieuwe hotel in Shanghai, China. Daar is onlangs het J Hotel geopend dat zich nu het hoogste hotel ter wereld mag noemen. Overnachten doe je er op en duizelingwekkende hoogte van...

Stedentrips01.07.2021

In Shanghai is het J Hotel geopend: het hoogste hotel ter wereld

Een rondleiding door Hongkong in 25 foto’s​

Wie denkt aan Hongkong denkt aan een metropool vol wolkenkrabbers die trots de skyline van de stad vormen. Dat zorgt overdag al voor een imposant beeld, maar 's avonds - wanneer alle neonverlichting aan gaat - is het uit...

Stedentrips21.02.2020

Een rondleiding door Hongkong in 25 foto’s​

5 praktische tips voor een reis naar Hongkong

De combinatie van een moderne metropool en oosterse cultuur maakt Hongkong tot een must visit voor iedere reiziger. Een bezoek aan zo’n bijzondere plek vraagt wel enige voorbereiding. Daarom heb ik 5 praktische tips ve...

Stedentrips18.02.2020

5 praktische tips voor een reis naar Hongkong

Dit wil je doen in Hongkong – 72 uur stopover

Momenteel roept een reis via of naar Hongkong vooral bezorgdheid op rondom protesten en het coronavirus. Toch ben ik half december naar Hongkong afgereisd voor een stopover van 72 uur. Hoewel er in die periode demonstrat...

Stedentrips08.02.2020

Dit wil je doen in Hongkong – 72 uur stopover

Dit zijn de vijf leukste bezienswaardigheden van Macau in China

Macau heeft de laatste jaren flink aan populariteit weten te winnen. Het is een bekende regio in het zuiden van China. Macau ligt 70 kilometer van Hongkong vandaan en 145 kilometer van Guangzhou. Het is een bijzondere re...

Stedentrips14.01.2020

Dit zijn de vijf leukste bezienswaardigheden van Macau in China

Beijing opent het grootste vliegveld ter wereld

In Bejing is het grootste vliegveld ter wereld geopend: Beijing Daxing International Airport. Met een oppervlakte van maar liefst 700.000 vierkante meter is er nergens anders zo'n gigantisch groot vliegveld te vinden. De...

Vliegen26.09.2019

Beijing opent het grootste vliegveld ter wereld

Starfish Airport
In China worden autonoom vliegende luchttaxi’s getest

Het Chinese EHang, een bedrijf dat zich voornamelijk richt op drones, gaat zich bezighouden met luchttaxi’s voor personentransport. Er wordt een pilot gestart in Guangzhou, één van de grootste en drukste steden in Ch...

Vliegen10.09.2019

In China worden autonoom vliegende luchttaxi’s getest