Algemeen28.07.2010

Zwarte zaterdag: tips voor onderweg


peripherique.jpg
peripherique.jpg

Vakantiegangers richting Frankrijk opgelet! De zwarte zaterdag komt eraan! Aanstaande zaterdag (31 juli 2010) is het zover. Ben je nu net van plan om richting Frankrijk te gaan, dan zou ik dat toch wellicht even uitstellen… Maar ga je toch de weg op, en kom je op de Périphérique in de file te staan, dan geven we hier wat tips om het met kinderen in de auto toch nog gezellig te houden.

1. Vertrek midden in de nacht, dan slapen ze nog lekker! Voor je het weet, ben je al halverwege.
2. Zet een leuk muziekje op.
3. Neem uiteraard speelgoed mee. Als het maar niet kan gaan rollen door de auto….
4. Lekker vaak stoppen.
5. Geef kinderen ieder uur een verrassing. Hoeft niet groot te zijn. Een boekje, een lollie, een opblaasbal, verzin wat leuks!
6. Wissel voorin/achterin af. Eén ouder voor en één achter: ruziemakende kinderen worden zo uit elkaar gehaald, en zijn zo makkelijker in toom te houden. En volgens Veilig Verkeer Nederland mag ieder kind in een voor zijn leeftijd goedgekeurd stoeltje of op een goedgekeurde stoelverhoger op de voorstoel.
7. Een fysieke barrière doet het ook altijd goed. Plaats een grote zachte tas tussen de kinderen om fysiek contact moeilijker te maken. En wie weet vallen ze zo wel snel in slaap!
8. Lekker luxe: een portable dvd-speler.
9. Neem een verrekijker mee: in Frankrijk zijn ontzettend veel roofvogels te zien!

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.