`

Algemeen03.09.2010

NH Hoteles lanceert Ecomeeting: duurzaam vergaderconcept


nhhoteles.jpg
nhhoteles.jpg

In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen, lanceert Hotelketen NH Hoteles een nieuw vergaderconcept: Ecomeeting. Door het boeken van een Ecomeeting bij NH Hoteles ontziet de gast het milieu, door gebruik te maken van duurzame producten en diensten. Ook heeft de gast optioneel nog de mogelijkheid om de CO2-uitstoot voor, tijdens en/of na de vergadering te compenseren. NH Hoteles stort dit bedrag in een fonds en financiert op deze manier projecten die de uitstoot van CO2 verminderen zoals de bouw van waterkrachtcentrales of een project in zonne-energie.

Het concept is eerst getest in NH Grand Hotel Krasnapolsky (Amsterdam) en NH Conference Centre Leeuwenhorst (Noordwijkerhout), en wordt nu aangeboden in alle 55 hotels in Nederland, België, Luxemburg, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Zuid-Afrika.
 
Om te laten zien, dat zij serieus zijn, neemt NH Hoteles haar verantwoordelijkheid en beloofde in haar Environmental Strategic Plan 2008-2012 om voor 2012:
 
• 20% te bezuinigen op CO2 uitstoot
• 20% te bezuinigen op energiegebruik
• 20% te bezuinigen op watergebruik
• 20% te bezuinigen op afvalproductie

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.