Algemeen23.09.2010

Hoe verleng je je vakantiegevoel?!


Florida 2009 013.JPG
Florida 2009 013.JPG

We kennen het gevoel allemaal…. Ben je net lekker twee weken op vakantie geweest, heerlijk uitgerust en topfit. Dan kom je maandag weer op je werk, en na een paar uur is je ‘vakantiegevoel’ helemaal weg. Het lijkt dan alweer weken geleden dat je op dat prachtige strandje in Portugal lag, of dat je op de lange latten op de mooiste berg van Oostenrijk stond. Het liefst zouden we het vakantiegevoel nog weken vasthouden. Uit onderzoek in opdracht van online reisbureau Expedia.nl blijkt nu dat “bijna de helft van de Nederlanders regelmatig wegdroomt bij zijn of haar vakantiefoto’s om zo het vakantiegevoel vast te houden“.

Om na de vakantie nog enigszins ontspannen te blijven, boeken veel mensen regelmatig een weekendje weg. En ik doe dat eigenlijk zelf ook! Op de terugweg van mijn laatste vakantie werden plannen gemaakt voor een weekendje Kopenhagen! Andere manieren om het vakantiegevoel vast te houden, zijn muziek luisteren (29%), eten in een buitenlands restaurant (22%) en het veranderen van de foto op de achtergrond van de computer (33%).

De meerderheid van de respondenten (63%) heeft binnen twee maanden na de vakantie de behoefte om weer een weekje weg te gaan. Een op de tien mannen wil binnen een week al weer op reis. 55-plussers kunnen het wat langer stellen zonder vakantie. Eenvijfde van hen gaf aan pas na een half jaar weer behoefte te krijgen aan vakantie.

Maar hoeveel dagen hebben we eigenlijk nodig voordat er sprake is van een ‘vakantiegevoel’? Volgens eenderde van de respondenten uit het onderzoek van Expedia, is dat minimaal drie dagen. Dan pas voelt men zich weer uitgerust. 18% heeft daar zelfs een week voor nodig. Olivier Pernoud, Director of Market Management van Expedia: “We zien dat een grote meerderheid van de Nederlandse bevolking in het najaar er even tussenuit gaat. We weten dat een weekend vaak net te kort is om helemaal tot rust te komen. Dan is het beter om een lang weekend of midweek weg te gaan. Daarom biedt Expedia dit najaar drie hotelovernachtingen aan voor de prijs van twee nachten.” De actie geldt voor honderden hotels over de hele wereld, waaronder een aantal in Londen. De Engelse hoofdstad is volgens de laatste boekingscijfers nog onverminderd populair als city trip. Maar ook Parijs, Rome en Amerikaanse bestemmingen zoals Las Vegas, San Francisco en New York doen het goed in het najaar.

Om een korte vakantie tot een succes te maken, moet een hotel de volgende vier aspecten bieden, zo blijkt uit het onderzoek:
– een rustige en relaxte atmosfeer
– goed en vriendelijk personeel/bediening
– een goed en uitgebreid ontbijt
– een zwembad mag niet ontbreken voor een korte vakantie

Aan het vasthouden van het vakantiegevoel wil éénvijfde van de respondenten echter geen geld aan uitgeven. Die moeten het dan maar doen met wegdromen bij foto’s….

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.