Algemeen08.03.2018

De 10 veiligste landen voor reislustige vrouwen


Er zijn genoeg vrouwen die niet bang zijn om alleen op reis te gaan. Hoewel het thuisfront het daar niet altijd mee eens is, is het maken van een verre reis in je eentje een onvergetelijke ervaring. Maar niet ieder land leent zich ervoor om als vrouw alleen doorheen te reizen. Ben je een reislustige vrouw en wil je alleen op reis? Dan zijn dit de 10 veiligste landen om naartoe te gaan.

Deze lijst is samengesteld door consultancybureau NWWealth. Zij hebben een enigszins omslachtige manier om tot deze lijst te komen, maar dat maakt ‘m niet minder betrouwbaar. Zij kijken naar hoe vermogende particulieren zich bewegen over de aarde, dus van welk land naar welk land zij reizen. Om het potentieel van vermogensgroei in een land te meten wordt gekeken naar hoe veilig vrouwen in dat land zijn, en dat wordt weer in verband gebracht met historische welvaartsgroei. In het kort: de veiligheid van vrouwen in een land stimuleert welvaartsgroei in een land.

De ranglijst is weer gebaseerd op basis van een percentage van de vrouwen in een land dat slachtoffer is geworden van een misdaad in het afgelopen jaar. En deze landen hebben dus een welvaartsgroei meegemaakt in de afgelopen tien tot twintig jaar.

De 10 veiligste landen voor vrouwen

 1. Australië
 2. Malta
 3. IJsland
 4. Nieuw-Zeeland
 5. Canada
 6. Polen
 7. Monaco
 8. Israël
 9. Verenigde Staten
 10. Zuid-Korea

De veiligste landen per werelddeel

Een overzicht van de veiligste landen per werelddeel, al beslaat dat in sommige gevallen ook daadwerkelijk het complete werelddeel.

 • Europa: Malta, Polen, Monaco en IJsland
 • Azië: Sri Lanka, Japan en Zuid-Korea
 • Midden-Oosten: Israël en de Verenigde Arabische Emiraten
 • Oceanië: Australië en Nieuw-Zeeland
 • Afrika: Mauritius, Botswana en Namibië
 • Noord-Amerika: Verenigde Staten en Canada

Landen waar je als vrouw juist absoluut niet in je eentje naartoe moet: Somalië, Soedan, Irak en Syrië. Dat moge duidelijk zijn.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.