Algemeen25.10.2019

Dit zijn de 10 beste restaurants ter wereld van 2019


Reizigers van over de hele wereld hebben zich via Tripadvisor uitgesproken: dit zijn de 10 beste restaurants wereldwijd. Met op plaats zes een restaurant met een Nederlands tintje.

De beste restaurants ter wereld

Tripadvisor is tot dit lijstje gekomen door online beoordelingen van duizenden reizigers te verzamelen. Dat heeft geresulteerd in verschillende lijstjes, waaronder ook de beste restaurants van Europa. Maar laten we eerst eens naar de top 10 beste restaurants ter wereld kijken. Natuurlijk staat er een restaurant in Parijs tussen, dé culinaire hoofdstad van de wereld, maar ook restaurants op minder voor de hand liggende plaatsen zoals Chiang Mai in Thailand en Cancun in Mexico. Maar voor de winnaar en dus het beste restaurant van 2019 volgens Tripadvisor moet je op reis naar Beijing in China.

 1. TRB Hutong – Beijing, China
 2. Epicure – Parijs, Frankrijk
 3. Ristorante Villa Crespi – Orta San Giulio, Italië
 4. Restaurante Benazuza – Cancun, Mexico
 5. The Jane – Antwerpen, België
 6. Le Brouillarta – Saint-Jean-de-Luz, Frankrijk
 7. David’s Kitchen –
  Chiang Mai, Thailand
 8. El Celler de Can Roca – Girona, Spanje
 9. Aramburu – Buenos Aires, Argentinië
 10. Adam’s – Birmingham, Verenigd Koninkrijk

Verrassend genoeg staat er ook een restaurant in dit lijstje met een Nederlands tintje: restaurant The Jane in Antwerpen. Dit restaurant – dat een Michelinster heeft – wordt gerund door de Nederlandse chefkok Sergio Herman. Wie naar de lijst met beste restaurants in Europa kijkt zal daar geen Nederlands restaurant vinden, maar er komen naast de zes restaurants uit de top 10 wereldwijd wel nog vier andere restaurants bij:

 • Martin Berasategui –
  Lasarte, Spanje
 • Disfrutar – Barcelona, Spanje
 • The Black Swan at Oldstead – Oldstead, Verenigd Koninkrijk
 • Restaurant 360 – Dubrovnik, Kroatië

Wil je de complete lijsten zien, klik dan hier.

Foto: rawpixel.com – Adobe Stock

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.