Algemeen20.06.2022

Dit zijn de beste manieren om naar Zweden te reizen


Zweden is een vakantieland dat bij een hoop mensen op het wensenlijstje staat. Toch zijn er weinig mensen die het ook daadwerkelijk doen. Misschien omdat het te dichtbij ligt, misschien omdat andere vakantieplannen de voorkeur hebben? Een reis naar Zweden is er in ieder geval een om nooit meer te vergeten! Sterker nog, alleen al de reis er naartoe is er een waar je een hoop plezier aan gaat beleven. Om jou nog meer te inspireren vertellen we je in dit artikel over de beste manieren om naar het prachtige Zweden te reizen.

Tip: lees ook de mooiste route voor een rondreis door Zuid-Zweden

Naar Zweden: vliegtuig, auto of de boot?

Net als andere bestemmingen kun je Zweden ook op meerdere manieren bezoeken, namelijk per veerboot, vliegtuig of de auto. Om jou beter te informeren vertellen wij jou over de drie mogelijkheden.

1. Per veerboot

Misschien wel de leukste manier om naar Zweden te reizen is per boot. Vanuit het noorden van Duitsland gaan meerdere dag- en nachtboten naar de overkant om uiteindelijk in het prachtige Zweden aan te komen. Het reizen per boot is vaak al een ervaring op zich. Op de veerboten van tegenwoordig is daarnaast meer dan genoeg te doen. Heerlijk uitwaaien op het dek, genieten van een spelletjesruimte, goede restaurants en soms zelfs een casino en bioscoop. Benieuwd naar meer informatie over de veerboot naar Zweden? Klik dan op de link en je komt vanzelf meer te weten.

Meerdere opties mogelijk

Dankzij wat langere overtochten vanuit het noorden van Duitsland sla je het grootste gedeelte over van de toch lange autorit. De opties die je hebt lopen overigens flink uiteen. Zo heb je de mogelijkheid van Kiel naar Göteborg te gaan. Maar wat te denken van de trip van Rostock naar Stockholm? Dit zijn tochten, waarbij je direct een grote afstand richting het noorden maakt. Ook gaan er verschillende diensten richting de regio Skåne in het zuidelijke gedeelte van Zweden.

De kortste route

Wil je graag met de veerboot richting Zweden gaan en dit het liefst via de kortst mogelijk route doen? Dan is dit goed mogelijk via de Puttgarden-Rødby route. Dit is overigens misschien wel de populairste route die reizigers nemen. Een leuke toevoeging aan de manier is dat je uiteindelijk via de brug van Denemarken naar Zweden reist. Als alternatief voor deze brug kun je ook kiezen voor een overtocht tussen het Deense Helsingør en het Zweedse Helsingborg.

2. Reizen per auto

Een tweede optie die veel wordt gekozen is het reizen per auto. Dit is overigens wel echt een flinke zit. Wat veel mensen overigens doen is alsnog een groot eind rijden en uiteindelijk een veerboot richting Zweden pakken. Het is daarnaast afhankelijk waar je precies heen wilt in Zweden. Een voordeel hiervan is trouwens wel dat je altijd in bezit bent van je eigen auto. Dit geeft je net weer wat meer vrijheid om rond te reizen in Zweden.

3. Reizen per vliegtuig

Het eerste waar je aan denkt bij reizen naar Zweden is waarschijnlijk via het vliegtuig. Het voordeel hiervan is dat je er gewoon snel bent. Wel zorgt dit voor een gebrek aan avontuur en kunnen de ticketprijzen aardig oplopen. Eenmaal geland in een van de grote steden is het raadzaam een auto te huren, waarna je alle vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt.

Zakelijk of privé

Als jij puur zakelijk gaat, dan is vliegen misschien wel de meest verstandige manier. Je verliest nu eenmaal weinig tijd. Ga jij echter op een vakantie van meerdere weken? Dan is het veel avontuurlijker om met de auto of de boot te gaan. Je mist namelijk een hoop van Zweden als je er al overheen bent gevlogen. Juist dit zorgt ervoor dat je nog meer over het prachtige land Zweden te weten komt.

Ben jij klaar voor Zweden?

In dit artikel heb je gelezen over verschillende manieren om naar Zweden te reizen. Veruit de leukste en meest avontuurlijke manier is hoe dan ook om een gedeelte met de veerboot te doen. Op deze manier geniet je in alle rust van een fijne overtocht, waarbij je werkelijk waar niets tekort komt.

Net als met andere reizen is het wel belangrijk de afweging je maken of je zakelijk of privé reist. Daarin staat vooral de beschikbare tijd centraal. Wat je echter ook besluit, een reis naar Zweden is een absolute aanrader. Wacht dan ook zeker niet te lang, zeker omdat veel plekken nog zo heerlijk rustig zijn. Hebben wij je inmiddels overtuigd? Fijne reis dan alvast!

© Conny Sjostrom – Adobe Stock

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Verder lezen over Zweden

17 foto’s die laten zien hoe mooi Zweden in de zomer is

Een zomervakantie in Zweden is steeds meer in trek. En dat begrijp ik volledig. De uitgestrekte Zweedse natuur is beeldschoon, zeker in de zomermaanden als alles bloeit. Je kunt er wandelen, fietsen en rondrijden zonder iemand tegen te komen, plonst overal waar je wil in een helder schoon meertje en komt hier volledig tot rust.

Zomer25.05.2024

17 foto’s die laten zien hoe mooi Zweden in de zomer is

De 6 leukste dingen om te doen in Göteborg

Göteborg in Zweden is een van de vriendelijkste steden van Scandinavië. Compact, aantrekkelijk én goed bereikbaar. En heel groen: letterlijk en figuurlijk. Göteborg is al zes jaar op rij de duurzaamste bestemming ter wereld. Ook is er veel groen in de vorm van stadsparken en bomen in de stad te vinden. Dat maakt Göteborg tot een verrassend leuke stad voor een stedentrip!

Stedentrips29.12.2023

De 6 leukste dingen om te doen in Göteborg

De leukste tips voor een duurzame vakantie in West-Zweden

Duurzaam reizen is niet langer een trend meer, het wordt de standaard. Door bijvoorbeeld elektrisch te rijden, lokaal te eten en gebruik te maken van de deeleconomie heeft reizen een minimale impact op de wereld om ons h...

Algemeen03.12.2023

De leukste tips voor een duurzame vakantie in West-Zweden

Na het zien van dit filmpje haal je Zweden en Zwitserland nooit meer door elkaar

Zweden en Zwitserland: het begint allebei met de letter Z en het zijn fantastische vakantiebestemmingen. Qua rust en ruimte zijn ze enigszins vergelijkbaar, maar toch ook weer compleet anders. Zweden heeft een lange kust...

Algemeen24.10.2023

Na het zien van dit filmpje haal je Zweden en Zwitserland nooit meer door elkaar

3 bijzondere accommodaties in de West-Zweedse natuur

In West-Zweden, met de stad Göteborg als toegangspoort, ligt een waanzinnige outdoor-bestemming op je te wachten. Een indrukwekkende kustlijn met rotsachtige eilanden wordt afgewisseld met oerbossen en heldere meren in...

Zomer21.08.2023

3 bijzondere accommodaties in de West-Zweedse natuur

De leukste route voor een rondreis door West-Zweden: 5 tips om te doen

Als je aan zomer in Zweden denkt, dan zie je rode houten huisjes voor je, omgeven door heldere meren en groene bossen. De lucht is er strakblauw, het leven ontspannen en ongehaast. Wist je dat er één regio is waar je d...

Zomer17.07.2023

De leukste route voor een rondreis door West-Zweden: 5 tips om te doen

Maak een roadtrip door Dalarna, de mooiste regio van Zweden

De Zweedse regio Dalarna wordt niet voor niets 'miniatuur Zweden' genoemd. Alles wat het land te bieden heeft vind je in deze beeldschone provincie, die in het midden van Zweden ligt. Van de karakteristieke rode huizen t...

Natuur03.07.2023

Maak een roadtrip door Dalarna, de mooiste regio van Zweden

+ 6 mooie stops
Vijf toffe tips om West-Zweden te ontdekken

In het zuidwesten van Zweden, met de stad Göteborg als toegangspoort, ligt een waanzinnige outdoor-bestemming op je te wachten. Een indrukwekkende kustlijn met rotsachtige eilanden en plateaubergen wordt afgewisseld met...

Natuur12.04.2023

Vijf toffe tips om West-Zweden te ontdekken