Zweden

Op reis naar Zweden? Zweden is een fantastisch land om rond te reizen en te genieten van een echte outdoor-vakantie in de Zweedse natuur. Wij geven je graag inspiratie om dit prachtige land te ontdekken!

Op reis naar Zweden

Zweden is een van de mooiste natuurbestemmingen van Europa. Ingesloten tussen Noorwegen en Finland ligt een adembenemend mooi land waar nog zoveel te ontdekken is. Zweden is een groot land: van noord naar zuid is het land ruim 1.500 km lang. Stockholm is de hoofdstad van Zweden, gelegen in het zuidoosten. Andere grote steden zijn Göteburg, Malmö en Helsingborg. 

Hier ga je naartoe als je gek bent op natuur. Je kunt in Zweden waanzinnig mooi rondreizen maken en tal van toffe outdoor-activiteiten doen. Zweden heeft ook veel eilanden en veel water. De oostkust grenst voor het grootste deel aan de Botnische Golf en de Oostzee. Daar vind je ook een aantal mooie eilanden.

In de winter naar Zweden

Waar Zweden om bekend staat is de winter. In de winter naar Zweden is namelijk een unieke ervaring. Omdat Zweden zo noordelijk ligt - het meest noordelijke deel ligt boven de poolcirkel - ervaar je hier een echte winter met een dik pak sneeuw en ijzige kou. Met name in Zweeds Lapland ervaar je de ultieme winterreis.

Waar ligt Zweeds Lapland? 

Zweeds Lapland is het meest noordelijke deel van Zweden. Een duidelijke grens is er niet, maar het is grofweg het noordelijk deel van Zweden. Het begint ongeveer ter hoogte van de plaats Östersund, halverwege het land. Zweeds Lapland is het land van de Sami, die met hun rendieren een geliefd volk zijn. De meeste mensen gaan er ijsvissen, sneeuwscooteren en een tocht met husky's en een slee maken. Het is de ultieme winterse Zweden ervaring.

Praktische tips voor een vakantie naar Zweden

  • Je kunt met de auto naar Zweden rijden. Het is ongeveer 1.400 km rijden naar Stockholm. Vliegen is natuurlijk veel sneller.
  • Betalen doe je er met de Zweedse Kroon. Denk er dus aan je euro's te wisselen. Alcohol en kleding is er vrij prijzig, maar verder is het qua prijsniveau vergelijkbaar met Nederland. Hotels zijn vaak iets duurder dan je wellicht gewend bent.
  • Wist je dat je overal in Zweden mag wildkamperen? Een gratis overnachting in de natuur dus. En ook een plekje op een Zweedse camping is goedkoop.