Algemeen04.12.2014

Duitsland tweede keer op rij populairste vakantieland


Nederlanders minder op vakantie gegaan in 2014

Het einde van het jaar komt weer in zicht, en dus wordt het tijd om eens de balans op te maken over het afgelopen jaar. Er is door het NBTC-NIPO onderzocht hoe vaak we afgelopen jaar op vakantie zijn geweest en welke bestemmingen we allemaal hebben aangedaan.

Economische crisis

In 2014 zijn er minder Nederlanders op vakantie gegaan. Er zijn ruim een half miljoen minder reizen geboekt het afgelopen jaar. Dit is vooral te wijten aan het feit dat we in Nederland nog steeds last hebben van de economische crisis. De mensen die wel op vakantie gingen, waren net zo vaak weg als vorig jaar en dat was gemiddeld 2,8 keer per jaar.

Duitsland

De Nederlanders ging wel allemaal wat korter op vakantie. De korte tripjes is toegenomen met twee procent tegenover het aantal lange vakanties die daalde met vijf procent. Wel gingen de mensen vaker naar het buitenland. Vooral Duitsland is heel erg populair, onze oosterburen staan net als vorig jaar weer bovenaan de lijst in de top tien van meest bezochte buitenlandse bestemmingen. Duitsland had een groei van zes procent met Nederlandse toeristen. Andere landen die populair zijn onder de Nederlanders zijn België, Frankrijk en Spanje.

Nederlandse costa’s

Ook de binnenlandse vakanties zijn afgenomen. Dit jaar waren er nog zo’n 17,2 miljoen vakanties in ons eigen kikkerlandje. Ondanks dat we heerlijk zomerweer hadden dit jaar gingen er toch minder Nederlanders naar onze eigen costa’s. 

Top 10 Buitenlandse bestemmingen 2014:

1. Duitsland

2. Frankrijk

3. Spanje

4. België

5. Oostenrijk

6. Italië

7. Groot-Brittannië

8. Turkije

9. Griekenland

10. Portugal

Top 10 Binnenlandse bestemmingen 2014:

1. Noordzeebadplaatsen

2. Veluwe en Veluwerand

3. Groningse, Friese en Drentse zandgronden

4. Oost-Brabant, Noord- en Midden-Limburg en Rijk van Nijmegen

5. West- en Midden-Brabant

6. Twente, Salland, en Vechtstreek

7. IJsselmeerkust

8. Waddeneilanden

9. Zuid-Limburg

10. Achterhoek

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.