Algemeen23.10.2014

EatWith.com: eten bij de locals thuis


Experience life like a local. Eat like a local.

Bij reizen hoort ook het ontdekken van nieuwe gerechten, kruiden en specerijen. En wie kan die lokale gerechten beter voor je klaarmaken dan de locals zelf? Eten in een restaurant is leuk, maar ga je eten bij een local thuis, dan krijg je een maaltijd die met veel zorg speciaal voor jou bereid is en ongetwijfeld krijg je er ook een hoop mooie verhalen en tips bij. Kan niet beter toch? De website EatWith.com is een wereldwijde community van mensen die jou uitnodigen om bij hen thuis aan te schijven voor een bijzonder etentje. Mensen van over de hele wereld hebben zich aangemeld om voor jou te koken. De meeste gastheren en gastvrouwen bevinden zich in de grote steden in Europa, maar ook in de Verenigde Staten en Azië mag je aanschuiven.

Lust je niet alles? Geen probleem, dan geef je dat gewoon aan bij de reservering. Eten op een unieke locatie, aanschuiven met je hele gezin: je kunt het allemaal aangeven. Selecteer de datum waarop je wilt komen eten en je ziet direct wat je aan jouw host moet betalen.

Kies zelf bij wie je wilt eten
Kies zelf bij wie je wilt eten

Leuk aan dit soort websites (want er zijn er meer van dit soort websites) is dat het vooral een unieke kans is om mensen uit de stad te leren kennen. Uit eten in een restaurant is ontzettend leuk, maar je leert dan weinig nieuwe mensen kennen. Je spreekt niet zomaar mensen aan de tafel naast je aan om ze te vragen naar tips om te doen of te zien. Ga je eten bij iemand thuis via een website zoals deze, dan staat de gastheer of gastvrouw er sowieso voor open om jou te leren kennen en om je van alles over de plaats/het land te vertellen. Het is echter wel verstandig om eerst de reviews te lezen voor je bij iemand thuis gaat eten, want niet iedereen kan natuurlijk even goed koken 🙂

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.