`

Algemeen09.10.2014

Google Street View beelden van de Liwa woestijn gemaakt door een kameel


Het lijkt op het sprookje uit 1001 nacht: zittend op een kameel de wilde woestijn doorkruisen en genieten van de ondergaande zon. Daarvoor hoef je nu niet meer écht naar de woestijn, maar je kunt ervan genieten vanachter je laptop of tablet. Hoe dan? Via Google Maps!

Het is nu ongeveer een maand geleden dat Google met behulp van de Street View Trekker beelden maakte van de grachten van Amsterdam, om deze op te kunnen nemen in Google Street View. Niet alleen de Amsterdamse grachten zijn een uitdaging om vast te leggen in Street View, zo ook bijvoorbeeld een woestijn. Om de Liwa Woestijn in de buurt van Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten) vast te leggen, kreeg Google bijzondere hulp. De beelden met de Trekker zijn namelijk gemaakt met behulp van een kameel!

Niet alleen de kameel deed het werk in de woestijn
Niet alleen de kameel deed het werk in de woestijn

De Liwa woestijn is een prachtig gebied op ongeveer 150 kilometer van Abu Dhabi. Het absolute hoogtepunt in deze woestijn is de Liwa Oase, een plek met een rijke historie die door veel toeristen bezocht wordt. Met een auto is het natuurlijk niet mogelijk om goede beelden in de woestijn te schieten, daarvoor zou de auto te veel schade toebrengen aan de bijzondere natuur. De enige manier waarop dat gedaan zou kunnen worden is door de Trekker op de rug van een kameel te plaatsen. En zo geschiedde!

De beelden in het filmpje zijn prachtig en laten de bijna sprookjesachtige omgeving zien. De Liwa Oase is niet de enige bijzondere plek die door Google is vastgelegd. Zo is eerder al de Grand Canyon gefotografeerd en ook de Galapagos eilanden kun je van achter je laptop bewonderen. Wat ik mezelf wel afvraag is: what’s next? De witte haai die de bodem van de Grote Oceaan filmt? Zelf genieten van de Liwa woestijn? Zie hier de beelden in Google Maps.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.