Algemeen14.08.2014

Indrukwekkende time-lapse video van de Australische stad Gold Coast


De Australische stad Gold Coast heeft lange tijd niet echt goed bekend bestaan als een heel toffe vakantiebestemming. Je kunt Gold Coast een beetje zien als het Lloret de Mar of Salou van Australië, met heel veel dronken jongeren in weinig kleding. De Australiërs zelf bleven daarom liever weg van Gold Coast, en ook toeristen uit andere landen stonden niet te springen om een ticket naar deze bestemming te kopen. Tot het moment dat je dit filmpje ziet, van ‘the new and improved Gold Coast’.

Gold Coast ligt in Queensland, iets ten zuiden van Brisbane. Het is de zesde grootste stad van Australië en er heerst het hele jaar door een lekker zonnig en subtropisch klimaat. Precies wat de meeste mensen zoeken in een vakantiebestemming. Om het wat negatieve imago van de stad op te vijzelen heeft Joe Capra een time-lapse video gemaakt voor Gold Coast Tourism. ‘Endless playground of entertainment and adventure‘, noemt hij de video. 

Geen dronken jongeren te zien in deze time-lapse video, maar alleen maar prachtige beelden van een indrukwekkende zonsopkomst en een nog indrukwekkendere natuur met watervallen. Ik denk dat Joe in zijn missie geslaagd is, want wie wil nu niet direct een ticket boeken en hier twee weken doorbrengen?

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.