Algemeen10.07.2014

Inpaklijst: wat je echt niet mag vergeten voor je op vakantie gaat!


Voor je op vakantie gaat moeten er vaak nog veel dingen gebeuren, tenminste dat denk je. Wij hebben een lijst gemaakt met de belangrijkste zaken. Heb je onderstaande zaken goed geregeld voor vertrek, dan kun je met een gerust gevoel op reis. Een vergeten bikini kan je altijd later nog kopen op bestemming en is je raam niet dicht, dan bel je toch even je buren 😉

Geldig paspoort

Check ruim voor je op reis gaat of je paspoort nog geldig is op het moment van reizen. Een handige tip: check de geldigheid van je paspoort op het moment van boeken, dan weet je zeker dat je nog genoeg tijd hebt een nieuwe aan te vragen. Laat jezelf informeren over de regels van een land. In sommige landen moet je paspoort namelijk nog minimaal een half jaar geldig zijn op het moment dat je het land ingaat.

Internetbundel voor in het buitenland aanzetten

Zet voor je vertrek je internetbundel voor in het buitenland aan. Tijdens je reis wil je graag in contact blijven met je vrienden, familie en ook de nodige gebeurtenissen delen via social media. Het makkelijkst is om dit te doen via je smartphone en daar heb je internet voor nodig. Een internetbundel is hiervoor de beste oplossing. Je komt namelijk niet voor verrassingen te staan betreft je telefoonrekening en je kunt altijd en overal gebruik maken van internet op je mobiele telefoon. Duur is het zeker niet, bij KPN heb je bijvoorbeeld al 200MB voor 10 euro.

Wist je dat: het versturen van appjes maar heel weinig MB’s kosten?Advertisement

Inpaklijst-wat-je-niet-mag-vergeten-als-je-op-vakantie-gaat-inentingen
Inpaklijst-wat-je-niet-mag-vergeten-als-je-op-vakantie-gaat-inentingen

Inentingen

Het is belangrijk om voor je reis goed op de hoogte te zijn van de nodige vaccinaties. De meeste inentingen moeten namelijk een bepaalde tijd van te voren gezet worden. Vergeet ook niet dat je in sommige Oost-Europese landen ook ingeënt moet worden. Meestal gaat het om DTP, hepatitis A en B.

Bankpas op ‘wereldstand’ zetten

Reis je buiten Europa dan is het bij de meeste banken noodzakelijk om je bankaccount op ‘wereldstand’ te zetten. Om criminaliteit de kop in te drukken, wordt de optie wereldwijd betalen bij de meeste bankaccounts ‘uit’ gezet. Voor je op reis gaat kun je gemakkelijk deze optie aanzetten, zodat je overal ter wereld geld op kunt nemen. Met je creditcard is dit natuurlijk niet nodig en kun je overal ter wereld betalen.

Reisverzekering

Op reis betekent verzekeren. Wanneer je op reis gaat is een goede reisverzekering erg belangrijk. Je hoopt natuurlijk dat er niets zal gebeuren, maar zeker weten doe je het nooit. Om uiteindelijk onnodige kosten te voorkomen sluit je een reisverzekering af.

Tip: vaak is een doorlopende reisverzekering goedkoper, dan wanneer je elke reis een aparte verzekering afsluit.

Heb je bovenstaande punten allemaal geregeld? Dan kun je met een gerust hart de grens over.

Avatar foto
Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst met haar backpack. Ze wordt gelukkig van een HIT workout, lekker eten en een goed feestje!