Algemeen14.05.2014

Let’s go on an e-trip!


6 bloggers fietsen op e-bikes door Frankrijk

Inmiddels alweer ruim een half jaar geleden ontstond het idee om met een team van bloggers op reis te gaan, om een nieuwe plek te ontdekken en om al bloggend verslag te doen van deze reis. Het moest niet zomaar een reis worden, maar een reis waarbij we nieuwe producten testen en alle sites binnen ons eigen netwerk betrekken in dit concept. En zo is het idee voor de e-trip geboren.

De reis

Van 19 tot en met 24 mei fietsen we door de Bourgogne, een van de mooiste streken van Frankrijk. Het wordt een fietstocht langs de wereldberoemde wijngaarden in de Bourgogne, langs plaatsen als Givry, Beaune en Cluny. In deze Bourgondische streek draait het natuurlijk niet alleen om de wijn en de culinaire hoogtepunten, de omgeving zelf staat bol van de historie. We bezoeken oude Franse kastelen, we gaan – uiteraard – proeven van de lokale wijnen en zullen al fietsen verslag doen van deze reis.

Fietsen door de Franse Bourgogne op e-bikes van Cube
Fietsen door de Franse Bourgogne op e-bikes van Cube

Tijdens de reis nemen we allerlei handige items mee die we zullen testen. Zo gaan we aan de slag met fietsnavigatie van Garmin en zullen we onze inspanning per dag meten met de Garmin Vivofit, we nemen Sony Action Cam’s mee om videoverslag te maken van de e-trip, we nemen de smartphone HTC One (M8) mee voor selfies op de fiets en Instagram-posts van al het moois dat we onderweg zien én we nemen een multi-charger van Leitz mee om onze apparatuur onderweg op te kunnen laden. Op Travelvalley kun je tijdens de reis lezen over onze ervaring met deze producten.

Het team

Het e-trip 2014 team bestaat uit: Henk de Hooge (blogger DutchCowboys), Jöran Maaswinkel (cameraman en blogger StyleCowboys), Bruno de Regge (fotograaf en blogger BelgianCowboys), Daphne Groenhard (social media expert), Claire de Boer (blogger DutchCowboys en Travelvalley), Ron Smeets (blogger MobileCowboys) en ikzelf, als blogger voor Travelvalley.

Een deel van het #e-trip2014 team: Claire, Henk, Ron en Marloes. Selfie met de HTC One (M8).
Een deel van het #e-trip2014 team: Claire, Henk, Ron en Marloes. Selfie met de HTC One (M8).

E-bikes

De Bourgogne is een streek die zich perfect leent om te fietsen. Deze streek heeft kilometers lange prachtige fietspaden door heuvelachtig gebied. De afstand die we gaan fietsen varieert per dag, van 60 tot 120 kilometer. Fietsen doen we op e-bikes van Cube. Stoere mountainbikes die beschikken over trapondersteuning. Mochten we de heuvels van de Bourgogne niet meer aan kunnen, dan hebben we wat ondersteuning bij de hand 😉 Over het fietsen met e-bikes zullen we overigens uitgebreid verslag doen. Speciaal voor de e-trip hebben we een mountainbike-clinic gehad van Mikey’s Bike Adventures, dus we staan goed voorbereid klaar om over ruim een week op de fiets te stappen!

De hele reis kun je volgen via Travelvalley, maar ook via DutchCowboys, MobileCowboys, StyleCowboys, BelgianCowboys en natuurlijk ons Instagram- en Twitter-account. Met de hashtag #etrip2014 kun je het team volgen.

Aanstaande zondag vertrekken we naar Frankrijk. Volg jij ons ook?

De coole e-bikes van Cube!
De coole e-bikes van Cube!
Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.