Algemeen17.07.2014

Leuke weetjes over vakantiegangers


Meer dan de helft maakt al ruzie in de auto

Het Zuiden van Nederland heeft inmiddels zomervakantie, en de rest van Nederland mag de komende weken ook vertrekken. Veel Nederlanders trekken er weer op uit, met de caravan, vouwwagen of tent richting de camping. Frankrijk is nog steeds een van de meest populaire vakantielanden, maar ook Italië is populair als het gaat om kampeervakanties. Specialist in autovakanties Vacanceselect heeft onderzoek gedaan onder campinggangers (het Nationale Campingonderzoek 2014), en heeft een hoop leuke weetjes over kampeerders ontdekt. Hoogste tijd om die te delen dus.

We doen het voor de kinderen

De grooste reden om voor een camping te kiezen is omdat de kinderen dat leuk vinden. Een campingvakantie is en blijft een vakantie voor gezinnen. Ook de kosten spelen mee, het is vaak voordeliger dan een hotel of resort en ook veel gezelliger. Campinggangers die naar Frankrijk gaan zeggen ook vooral voor de mooie natuur te gaan.

Al ruzie in de auto

Ieder stel maakt weleens ruzie op vakantie, toch? Uit dit onderzoek blijkt dat dat al in de auto begint. Dat komt soms door vermoeidheid die opspeelt tijdens een lange rit in de auto, maar ook de gekozen route of (cliché maar waar) het kaartlezen zorgen voor mot. Je zou denken dat kaartlezen niet langer een issue is doordat bijna iedereen tegenwoordig met navigatie reist, maar toch blijft de route een oorzaak met ruzie tot gevolg.

Gluren naar de buren

Op een camping heb je niet echt vel privacy. Blijkbaar vinden we het leuk om op de camping dan ook lekker veel te gluren naar de buren. Buurmannen en buurvrouwen krijgen ook bijnamen. Opvallend is dat men liever geen Nederlandse buren heeft. Met Nederlandse buren voel je vaker de druk om gezellig een praatje te maken, maar is je buurman een Fransman dan is dat een stuk minder omdat je altijd kunt doen alsof je de taal niet spreekt.

Nog een paar leuke weetjes

  • We vinden het zoeken naar een camping leuk, 90 procent ziet het als ‘een leuke bezigheid’
  • De koffers worden samen ingepakt
  • Mannen pakken de auto in
  • 82 procent maakt een checklist voor het inpakken
  • We nemen ons voor om op vakantie veel te lezen, wat door de helft ook daadwerkelijk gedaan wordt
  • We drinken meer op vakantie, maar hebben niet vaker seks dan thuis
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over Kamperen

Île de Ré: dit eiland is dé grote verrassing van Frankrijk

Île de Ré bewijst nogmaals waarom ik zo gek ben op Frankrijk. Île de Ré is een eiland in Midden-Frankrijk en ligt aan de Atlantische Oceaan ter hoogte van de leuke havenstad La Rochelle. In deze regio liggen meer eil...

Zomer03.07.2024

Île de Ré: dit eiland is dé grote verrassing van Frankrijk

Dit zijn de 30 populairste campings in Europa

Ben jij op zoek naar de perfecte bestemming voor jouw volgende kampeeravontuur in Europa? Bekijk dan deze topselectie van unieke kampeerplekken in deze uitgebreide lijst met de 30 populairste campings in Europa. Van idyllische locaties aan het water, luxe glampingaccommodaties en back-to-basic campings, er zit van alles wat tussen.

Zomer07.05.2024

Dit zijn de 30 populairste campings in Europa

5 tips voor een geslaagd verblijf in de Provence

De Franse Provence hoef je eigenlijk nauwelijks te beschrijven. Populair bij Nederlanders en Vlamingen welke houden van kamperen en wandelen. Misschien nog populairder bij de vele wielertoeristen en liefhebbers die hun s...

Zomer23.04.2024

5 tips voor een geslaagd verblijf in de Provence

Tips voor de leukste tussenstops onderweg naar Zuid-Frankrijk of Spanje

Met de auto naar Zuid-Frankrijk of Noord-Spanje rijden is een heel eind, dat de meeste mensen het liefst in twee (of drie) keer doen. Een tussenstop is vaak een hele praktische oplossing om de reis aangenamer te maken, maar waarom zou je niet kiezen voor een hele toffe tussenstop, zodat de hele reis als écht vakantie aanvoelt?

Zomer09.04.2024

Tips voor de leukste tussenstops onderweg naar Zuid-Frankrijk of Spanje

De kracht van een mini-vakantie op de Veluwe – Landal Coldenhove

Mini-vakanties zijn dan misschien kort van duur, het effect daarentegen is vaak allesbehalve klein. Er even tussenuit gaan heeft een hoop voordelen. Een verandering van omgeving geeft mij altijd nieuwe energie, en dan maakt het niet eens uit hoe ver weg of dichtbij dat is.

Ontspanning04.04.2024

De kracht van een mini-vakantie op de Veluwe – Landal Coldenhove

Dit zijn de 13 mooiste campings aan zee in Nederland

Dit zijn de mooiste campings aan zee in Nederland. Geniet van de prachtige uitgestrekte kust, de mooie duingebieden en zandstranden in eigen land. Op deze campings is de zee altijd om de hoek!

Algemeen17.01.2024

Dit zijn de 13 mooiste campings aan zee in Nederland

Dit zijn de acht mooiste plekken in de Dordogne

De Dordogne is een van de mooiste streken van Frankrijk. Zonder twijfel ook mijn favoriete Franse regio. Het leven is hier namelijk precies zoals het volgens mij zou moeten zijn: puur, gemoedelijk en het is er nu eenmaal...

Zomer08.01.2024

Dit zijn de acht mooiste plekken in de Dordogne

Dit zijn de vijf mooiste campings in Italië

Italië is een zeer geliefde vakantiebestemming en dat is niet voor niets. Het is een prachtig, veelzijdig land met sfeervolle steden vol historie, zonovergoten eilanden en heel erg lekker eten. De Toscaanse heuvels, de...

Zomer03.01.2024

Dit zijn de vijf mooiste campings in Italië