Algemeen20.03.2015

Nederlandse stelletjes willen een maand op droomreis!


Australië is de favoriete bestemming

25 vakantiedagen zijn lang niet genoeg als het aan samenwonende stellen ligt. Nationale-Nederlanden
deed onderzoek naar wat voor reis zij het liefst willen maken, en daar zijn wel wat meer vakantiedagen voor nodig. Het maken van ‘een droomreis’ staat namelijk heel hoog op de bucket list. Het gaat dan om een reis die langer is dan reizen die ze normaal gesproken duren: het liefst een maand. Maar ook voor drie of twee weken pakken stellen die samenwonen graag hun koffer in. Waar ze het liefste naartoe gaan? Australië!

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 1.000 samenwonende stellen. 32 procent maakt het liefst de reis naar ‘down under’, maar ook Noord-Amerika (26 procent) en Zuid-Amerika (20 procent) zijn populair. Maar goed, dan komen we weer terug op het probleem van de vakantiedagen: we hebben er simpelweg te weinig om onze dromen in vervulling te laten gaan.

Sabbatical

Een sabbatical – dus onbetaald verlof nemen – behoort tot de mogelijkheden, waar meer dan de helft van de samenwonende stellen in Nederland toe bereid is. Die droomreis willen ze namelijk écht graag maken. Zolang de stelletjes jong zijn is een sabbatical niet zo’n probleem, maar naarmate de leeftijd vordert, vermindert de bereidheid om dat te doen. Tussen de 18 en 24 jaar zou 75 procent met onbetaald verlof gaan, tussen de 35 en 45 jaar is dat nog maar 44 procent. Wat natuurlijk alles te maken heeft het met krijgen van kinderen.

droomreis_maken
droomreis_maken

Droomreis

Maar hoe ziet die droomreis er dan uit? Rustig aan doen is belangrijk, wandelen is leuk en ook snorkelen of duiken. Eénderde van de stelletjes zou graag op safari zijn, al matcht dat niet direct met de favoriete bestemmingen van de droomreis. Betalen van de droomreis doen we met vakantiegeld, door wat geld opzij te zetten of door te besparen op grote uitgaven. Opvallend genoeg zijn er ook stelletjes die hopen op een wonder, zoals een lekkere erfenis of een bijdrage van de ouders. Wil je die droomreis écht maken, dan zouden wij het daar niet van af laten hangen!

Foto credits: Fotolia.com.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.