Australië

Australië is een van de mooiste vakantiebestemmingen ter wereld. De veelzijdigheid van dit land is ongekend: van de woeste en ruige natuur naar schitterende rustgevende stranden, van bruisende wereldsteden naar kleine rustige dorpjes ver van de bewoonde wereld. Dit land heeft het allemaal. Het is het op vijf na grootste land ter wereld, en heeft 22 miljoen inwoners. Canberra is de hoofdstad. Zet een reis naar dit land maar hoog op je bucket list, want daar ga je absoluut geen spijt van krijgen! 

Droomreis naar Australië

Een vakantie naar Australie is een absolute droomreis, waarbij een bezoek aan Sydney, Melbourne, de Australische Outback, het Great Barrier Reef en de prachtige stranden natuurlijk niet mogen ontbreken. Er is hier zó ontzettend veel te zien en te doen, en het is allemaal even indrukwekkend. Het is een reis die je één keer in je leven maakt en daar wil je je zo goed mogelijk op voorbereiden. Daarom vind je hier heel veel tips over een vakantie of rondreis door dit prachtige land. 

Praktische tips Australie

  • Er zijn drie tijdzones: variërend van een tijdsverschil van 8 tot 11 uur met Nederland
  • De jaargetijden hier zijn precies het tegenovergestelde ten opzichte van ons
  • Australiërs rijden aan de linkerkant van de weg
  • Bereid je goed voor op deze droomreis, het land is té groot om onvoorbereid op reis te gaan
  • Vliegen duurt ongeveer 22-24 uur, afhankelijk van de overstap en uiteindelijke bestemming
  • Vergis je niet in afstanden: van Sydney naar Melbourne is het ongeveer 875 kilometer
  • De leukste manier om Australië te ontdekken is om een roadtrip te maken, bijvoorbeeld door een camper te huren
  • Vergeet je wereldstekker niet 
  • Voor een verblijf in Australie heb je een toeristenvisum nodig, waarmee je 90 dagen in het land mag blijven

Zien en doen

Het is het zesde grootste land ter wereld, en dus moet je een reis wel echt goed voorbereiden.  Waar je vooral rekening mee moet houden is dat een klein stukje op de kaart in werkelijkheid een grote afstand is, en dat je eigenlijk nergens echt hard kunt doorrijden. Reizen door Australië kost tijd, maar dat maakt niet uit, want ook die reis zelf is het al helemaal waard. 

Er is zoveel te zien en doen, maar er zijn natuurlijk een paar hoogtepunten die je niet mag missen: snorkelen in het Great Barrier Reef aan de oostkust is er daar eentje van. Net als surfen in Sydney en met de boot naar de Whitsunday Islands om te genieten op Whitehaven Beach. Maar er is nog zoveel meer: wat dacht je van de Great Ocean Road, de regenwouden aan de oostkust en eiland Tasmanië? Wij hebben al onze tips, adviezen en routes voor je hier verzameld. Lees alle verhalen van onze bloggers en maak zelf ooit ook een onvergetelijke reis naar Australië!