Algemeen15.12.2017

Nieuw: je visum voor Egypte online aanvragen


Goed nieuws voor reizigers naar Egypte. Als je eerder in Egypte bent geweest en een visum bij aankomst hebt gekocht weet je vast hoe lang dat kan duren. Dankzij een slimme oplossing van de Egyptische overheid kan je vanaf nu de lange rijen bij het visumloket omzeilen. Er is namelijk een e-visum voor Egypte beschikbaar gesteld. Dit Egypte visum aanvragen kan volledig online en je visum ontvang je binnen een week in je mail. In dit artikel lees je alles over dit nieuwe visum.

Wat is een e-visum?

Nederlandse en Belgische reizigers zijn verplicht om een visum voor Egypte te kopen. Je kunt bij aankomst op de luchthaven een visum aanvragen bij een visumloket. Via sommige touroperators en luchtvaartmaatschappijen kun je ook bij aankomst een visumkopen. Vaak moet je lang wachten en het is niet altijd mogelijk om te pinnen. De komst van het Egyptische e-visum is dan ook heel prettig voor velen.

Een e-visum is een electronisch visum dat je helemaal online aan kunt vragen. Je hoeft niet van te voren naar de ambassade om een visum aan te vragen en geen visum bij aankomst te kopen. Het e-visum voor Egypte is een officieel document uitgegeven door de Egyptische overheid dat je toestemming geeft om naar Egypte te reizen. Het e-visum voor Egypte is drie maanden geldig vanaf het moment van afgifte en geschikt voor toeristische reizen. Je hebt keuze uit een single entry visum, waarmee je één keer naar Egypte mag reizen, en een multiple entries visum, geschikt voor meerdere reizen.

Voorwaarden

Aan het e-visum voor Egypte zijn de volgende voorwaarden verbonden.

  • Je vraagt je visum minimaal een week voor je aankomst aan.
  • Je paspoort is nog minimaal acht maanden geldig bij aankomst.
  • Je neemt je visum uitgeprint mee.
  • Je beschikt over een retour- of doorvlucht.
  • Je kunt aantonen waar je verblijft in Egypte.

E-visum Egypte aanvragen

Je kunt het e-visum voor Egypte eenvoudig en volledig in het Nederlands aanvragen via e-visums.nl . Zij controleren je aanvraag handmatig voor ze hem indienen en zijn dagelijks (ook in het weekend) telefonisch bereikbaar om je te helpen bij je aanvraag.

Voor een single entry visum betaal je 34,95 euro. Een multiple entries visum kost 69,95 euro. Dat is de totaalprijs, inclusief consulaire kosten. Je kunt betalen met iDeal (of Bancontact/Mister Cash voor België). Je hoeft dus geen creditcard te hebben.

Als je aanvraag is ingediend ontvang je je visum binnen een week per e-mail. Je hoeft het alleen nog maar uit te printen en mee te nemen op reis.

Belangrijke informatie

Let er bij het aanvragen van een visum altijd op dat alles wat je invult op het aanvraagformulier overeenkomt met je paspoort. Als er een fout staat in bijvoorbeeld je geboortedatum is je visum niet geldig en moet je een nieuwe aanvragen, zonde van het geld.

Als je met een kind naar Egypte reist waar je gezamenlijk gezag over hebt (en de andere gezaghebbende reist niet mee) of waar je geen gezag over hebt is het aan te raden een schriftelijke toestemming van de (andere) gezaghebbende mee te nemen. Je kunt hier een formulier voor downloaden via de website van de Rijksoverheid.

Foto header: shootdiem – Adobe Stock

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Verder lezen over Egypte

De ultieme winterzonvakantie naar het onontdekte Taba in Egypte

Ben je toe aan een beetje vitamine-D tijdens de winterperiode? Lekker de warme zonnestralen op je bleke gezicht? Dan ben je in Egypte aan het juiste adres. De prachtige zandstranden, mooie resorts, adembenemende onderwat...

Zomer15.11.2019

De ultieme winterzonvakantie naar het onontdekte Taba in Egypte

Dit zijn de drie mooiste hotels aan de Rode Zee in Egypte

Egypte is de het hele jaar door perfecte bestemming voor iedereen een zonvakantie wenst. Je bent er in minder dan vijf uur vliegen, het is er altijd goed weer en je hebt er alles wat je nodig hebt om volledig tot rust te...

Zomer16.01.2019

Dit zijn de drie mooiste hotels aan de Rode Zee in Egypte

Deze 7 toffe dingen kun je doen tijdens je vakantie in El Gouna

El Gouna is een van de mooiste en leukste badplaatsen van Egypte. Het is een pareltje aan de Rode Zee, waar ze vakantievieren tot een kunst hebben verheven. Ben je op zoek naar een vakantiebestemming waar je helemaal tot...

Zomer06.01.2019

Deze 7 toffe dingen kun je doen tijdens je vakantie in El Gouna

El Gouna in Egypte: de perfecte plek voor een vakantie zonder zorgen!

Egypte is een van de meest geliefde zonbestemmingen ter wereld, en dat is niet voor niets. Het is een land waar je onbezorgde zonvakanties kunt ervaren in een mooie en luxe omgeving. En dat kan zeker ook in El Gouna, een...

Zomer03.01.2019

El Gouna in Egypte: de perfecte plek voor een vakantie zonder zorgen!

Het enige klassieke wereldwonder dat nog bestaat: de piramide van Cheops

Wie aan de 7 wereldwonderen denkt, denk waarschijnlijk aan de 7 nieuwe (of moderne) wereldwonderen, zoals de oude stad van de Maya's Chichen Itza in Yucatan (Mexico), het Colosseum in Rome en de Taj Mahal in India. D...

Algemeen20.10.2014

Het enige klassieke wereldwonder dat nog bestaat: de piramide van Cheops

Bezoek de Grote Piramide van Gizeh en de Sfinx
Overwinteren in Egypte: Sharm el-Sheikh

In de winter kunnen veel mensen last hebben van een 'winterdepressie'. Je voelt je dan down, hebt weinig energie en bent niet vooruit te branden. Een beetje zonnelicht kan dan wonderen doen. Het menselijk lichaam kan nam...

Winter27.11.2012

Overwinteren in Egypte: Sharm el-Sheikh