Algemeen08.09.2015

Op reis? Huur een local!


Rent a Local Friend

Een buitenlandse stad of regio ontdekken is leuk als toerist, maar eigenlijk heb je die geheimtips nodig, die alleen de locals kennen. Al jaren geleden ontstonden websites zoals SpottedByLocals.com, EatWith.com, WithLocals.com en nog veel meer, die toeristen wat van hun geheimen onthullen. Vaak bleef dat bij het uitwisselen van tips via e-mail, en eventueel een etentje of een drankje. De website RentaLocalFriend.com gaat nog een klein stapje verder, daar boek je een local als jouw persoonlijke gids voor een dag. Tegen betaling uiteraard. Deze video laat zien hoe het werkt.

Rent a Local Friend

Je kiest dus een bestemming en selecteert daarna op basis van overeenkomstige interesses en plaatjes wie je als local friend zou willen. Je dient een verzoek in, et voilà! Om een local friend te worden moet je wel van reizen houden, dus je weet zeker dat de buddy die je boekt ook in staat is jou mee te nemen naar leuke, bijzondere plekjes en jou de mooie verhalen en geheimtips te geven. Het zijn journalisten, fotografen, koks en andere mensen die aansluiten bij jouw interesses.

Het huren van een local kan via de website: RentaLocalFriend.com.

Foto credits header: oneinchpunch / Fotolia.com.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.