Algemeen17.10.2015

’s Werelds beste bestemmingen voor vegetariërs


+ lokale vegetarische specialiteiten en de beste restaurants

Voor mensen die beperkt zijn in wat ze kunnen eten kan reizen soms best wel lastig zijn. Zeker voor wie een voedselallergie heeft, maar ook voor wie vegetarisch is. Natuurlijk kunnen vegetariërs overal ter wereld iets te eten krijgen, maar de ene stad heeft net iets meer te bieden dan de andere. Get Your Guide heeft het in een handige infographic gezet, met een top vijf van wereldsteden die je als vegetariër een keer móet bezoeken!

  1. Berlijn: er is echt meer dan curry-worst
  2. New York City: deze stad barst van de vegetarische restaurants
  3. Portland: de meest opvallende vegetariër-vriendelijke stad uit dit rijtje
  4. San Francisco: geen vlees of vis is geen probleem in de leukste stad van de Verenigde Staten
  5. Londen: vergeet fish & chips, in Londen eten vegetariërs het lekkerst!

Dit en meer leuke weetjes, zoals de beste vegetarische restaurants ter wereld, lokale vegetarische specialiteiten in populaire landen en handige veggie survival tips vind je in deze leuke infographic!

beste-bestemmingen-vegetariërs
beste-bestemmingen-vegetariërs

Naast de vijf genoemde wereldsteden zijn er nog veel meer plekken waar het voor vegetariërs op culinair gebied de hemel is, zoals in India. Er wonen in India heel veel vegetariërs en zo’n Indiase curry is ook zonder vlees of vis heel goed te doen! Hetzelfde geldt voor Thailand, een absolute hemel voor foodies. De lekkerste Thaise gerechten zijn díe zonder vlees of vis, zoals Pad Thai of mango met sticky rice.

Wie overigens dacht dat de Amerikanen het meeste vlees per jaar eten hebben het mis. Het zijn de Luxemburgers die met deze titel aan de haal gaan. Amerikanen eten 124 kilo vlees per persoon per jaar, Luxemburgers eten 136 kilo!

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.