Algemeen21.04.2015

’s Werelds eerste vliegende boot


Je kunt je afvragen of een vliegende boot officieel nog wel een boot mag heten, maar laten we dat voor de vorm even goedkeuren. Zeilers zullen trouwens ook liever hebben dat we vanaf nu praten over een catamaran in plaats van een boot, dus bij deze. De Flying Phantom is ’s werelds eerste vliegende boot catamaran. Met een speciale technologie is het mogelijk om letterlijk boven het water te zweven.

De Flying Phantom

Er ging ruim twee jaar aan uitgebreid onderzoek aan vooraf. Vorig jaar introduceerde het bedrijf Phantom International de Flying Phantom, als eerste vliegende catamaran ter wereld. De catamaran is voorzien van L-vleugelzwaarden en T-vormige roerbladen, waarmee deze al vanaf 7 knopen wind uit het water komt en hij bij 15-20 knopen wind een snelheid van boven de 30 knopen bereikt. Een absolute innovatie in de zeilwereld.

flying_phantom
flying_phantom

Twee Nederlandse zeilers zijn nu klaar om met ’s werelds eerste vliegende boot de strijd aan te gaan met andere zeilers. Team Zeeland, met zeilers Erwin Kerstens en Jaap Straakenbroek zijn de eerste Nederlanders op het water met deze nieuwe zeiltechnologie. Het doel is een top-5 klassering tijdens zes Europese wedstrijdseries.

Betaalbaar? Het is maar net wat je ervoor over hebt. De Flying Phantom kost ongeveer 30.000 euro.

Foto credits header: Pierrick Contin.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.