Staycation in Nederland: glamping met een festival vibe op unieke plekken

Staycation in Nederland: glamping met een festival vibe op unieke plekken

Vorig artikel Volgend artikel

Een van de nadelen van het niet kunnen reizen door de lockdowns is dat het vrij lastig is om nieuwe eetculturen te ontdekken. Daarbij komt dat ook de festivals afgelopen jaar niet doorgingen en voor dit jaar wederom op de tocht staan. Sowieso is tot en met mei het credo van de overheid om een staycation te doen. Genieten van een festivalvibe en lekker eten kan dit jaar op zeven unieke locaties van Glamp Outdoor Camp (GOC).

In 2020 hebben velen van ons door de staycations herontdekt hoe mooi Nederland is en eigenlijk ook hoe weinig je van ons land daadwerkelijk kent en weet. Door de pandemie viel vorig jaar het festivalseizoen compleet in het water en ook voor pop-up glampingbouwer CampSolutions was dit een bittere pil.

Pop-up Glamping

Toen bleek dat Bungalowpark Hoenderloo oren had naar een uniek concept sloegen ondernemers Wouter Leuven (CampSolutions) en Danny Pearl (reactieondernemer) de handen ineen. Op de Veluwe werd middenin de ongerepte natuur een pop-up glamping neergezet die een geheel eigen festivalvibe had. Onder meer door de activiteiten op loopafstand, maar ook zeker door het lekkere eten van verschillende foodtrucks die streetfood serveren.

Unieke locaties

Aangezien dit vorig jaar een succes bleek, zijn er naast de spot op de Veluwe nog vijf andere plekken in Nederland waar een unieke glamping verrijst. Denk daarbij aan bijzondere plekken zoals op een verlaten militaire basis in Twente tussen de historische bunkers of in Burgers’ Zoo naast het apen- en leeuwenverblijf. Die laatste plek en nog een andere zijn nog onder voorbehoud, maar in Schaijk, Appeltern, Zuna, de Achterhoek en Campground Twenthe kun je het komende seizoen terecht.

Genieten van eten

Een festival gaat naast live muziek en allerlei randactiviteiten, net als reizen, ook om lekker eten. Iedere glampsite heeft een feestelijke centrale plek om te genieten van een drankje en vooral een hapje van de dagelijks wisselende menu’s. Ook vind je op de kampeerplekken foodtrucks die een heerlijke diversiteit aan gerechten serveren: van varken aan het spit, tot pizza’s uit de houtoven tot allerlei gezonde vegetarische gerechten. Extra pluspunt: er is een eigen ambachtelijk blond bier gebrouwen dat op iedere site verkrijgbaar is.

De glampings gaan op het eind van deze maand (23 april) open en blijven geopend tot 30 september.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies