Algemeen26.08.2014

Suite Novotel: nieuw hotelconcept gericht op langer verblijf in hotels


Alles draait om huiselijkheid

In oktober opent hoteloperator Accor in Nederland een uniek nieuw hotel: Suite Novotel. Accor is de operator achter een hoop hotelketens zoals Mercure, Ibis en ook Novotel. In het nieuwe hotel komen geen standaard hotelkamers maar enkel suites, speciaal voor mensen die wat langer van huis zijn dan één nacht. De suites hebben een slaapkamer, woonkamer en een ontvangstruimte. Dit ‘long stay hotelconcept’ is in Nederland vrij uniek, over de rest van de wereld is het de normaalste zaak.

Suite Novotel opent op 1 oktober 2014 in Den Haag (in de Haagse Passage). Het hotel wil tegemoet komen aan de veranderende behoefte van hotelgasten, waarin werk en privé steeds meer verweven raken. Dat vraag om een nieuw hotelconcept. Gasten die langer van huis zijn hebben soms de behoefte om een eigen omgeving te creëren. Daarom zijn de suites flexibel in te richten.

novotel_suits_den_haag
novotel_suits_den_haag

Het is de eerste Suite Novotel in Nederland, maar niet de eerste ter wereld. Sinds de oprichting in 2010 zijn er al 30 van dit soort hotels in meer dan 9 landen. Den Haag is voor dit nieuwe concept de perfecte plek, omdat deze stad zeer veel nationale en internationale bezoekers trekt die voor langere tijd naar de stad komen. Om geen appartement te hoeven huren en toch gebruik kunnen maken van de luxe van een hotel, is dit nieuwe concept een uitkomst.

Huiselijkheid

Het long stay hotelconcept doet niet meer aan vaste tijden: 24 uur per dag zijn maaltijden, tussendoortjes en massages voor gasten beschikbaar. De bedoeling is dat dit hotel wat meer huiselijkheid biedt, een plek waar je je als gast helemaal thuis voelt. Alle faciliteiten zijn daarvoor aanwezig en ook is gezocht naar warme medewerkers die de huiselijkheid verder moeten waarborgen.

suites_novotel_nieuw
suites_novotel_nieuw
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.