Algemeen28.12.2018

Tips voor het aanvragen van een visum voor Sri Lanka


Sri Lanka is de laatste jaren steeds populairder geworden. En dat is eenvoudig te verklaren: dit Aziatische eiland heeft toeristen heel veel te bieden. De bereikbaarheid van Sri Lanka is ook steeds beter geworden. Ben je je aan het oriënteren voor een reis naar deze mooie bestemming, dan zijn er een aantal dingen die handig zijn om te weten. Zoals tips voor het aanvragen van een visum voor Sri Lanka.

Waar ga je naartoe?

Een reis naar Sri Lanka wordt pas écht leuk wanneer je gaat rondreizen. Dit is geen bestemming waar je op één plaats blijft. De reis begint aan de westkust van het eiland in hoofdstad Colombo. Van daaruit kun je met de klok mee of tegen de klok in gaan rondreizen. De meeste reizigers kiezen voor een reis met de klok mee langs de mooiste bezienswaardigheden. Wat je absoluut niet mag missen is een bezoek aan de oude stad Anuradhapura, de beroemde leeuwenrots Sigiriya en de treinreis van Kandy naar Nuwara Eliya. En wist je trouwens dat er ook een Nederlands stukje in dit mooie land te vinden is? De kuststad Galle was ooit in handen van de Nederlanders en er is nog een oud fort dat je kunt bezoeken. In de kleine straatjes van Gall kom je overigens ook nog Nederlandse straatnamen tegen!

Een mooi eindpunt van je rondreis is Negombo, een plaatsje op een half uurtje rijden van Colombo. Hier vind je prachtige lange zandstranden waar je heerlijk kunt ontspannen na een bijzondere rondreis.

Handige tips

Er zijn een aantal dingen die handig zijn om te weten wanneer je een Sri Lanka rondreis maakt. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

  • Oktober-april is de beste reistijd om hier rond te reizen. In de overige maanden is het in het zuiden nogal nat en zijn de stranden aan de oostkust een betere optie.
  • Mocht een reis naar de Malediven op je bucketlist staan, dan is het goed te weten dat dit paradijs relatief dichtbij is en dus goed te combineren is.
  • Met openbaar vervoer kun je op Sri Lanka prima rondreizen, maar zeker zo fijn is een auto met chauffeur huren. Dat klinkt wellicht decadent, maar dat is hier vrij normaal en prima betaalbaar. Zo ben je flexibel, bepaal je zelf het tempo en de route en kun je stoppen waar je wilt.
  • Check ook altijd even het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voordat je op reis gaat.
  • Controleer ook bij de GGD of je inentingen nodig hebt voor deze reis.
  • Informatie over de Nederlandse ambassade in Sri Lanka vind je hier.
Prachtige theevelden in het binnenland van Sri Lanka
Prachtige theevelden in het binnenland van Sri Lanka
Heel bijzonder: bezoek een olifanten weeshuis
Heel bijzonder: bezoek een olifanten weeshuis

Visum Sri Lanka verplicht

Om een reis door Sri Lanka te kunnen maken heb je een visum nodig, dat is verplicht. Ook voor kinderen die meereizen geldt een visumplicht. De voorwaarde voor het aanvragen van dit visum is wel dat je paspoort nog minimaal zes maanden geldig is bij aankomst in Sri Lanka. Gelukkig is het aanvragen van een visum vrij eenvoudig.

Er zijn voor Sri Lanka drie verschillende visa beschikbaar: een visum voor zakenreizigers, voor toeristen en voor mensen die doorreizen. Voor een vakantie naar Sri Lanka heb je een toeristenvisum nodig.

Het aanvragen daarvan doe je voor vertrek. Dat kan heel eenvoudig online worden aangevraagd. Dit proces zal online niet langer dan vijf minuten in beslag nemen. Zorg wel dat je je paspoort en reisgegevens bij de hand hebt. Je vult een aanvraagformulier in, verzorgt de bijbehorende betaling en zult vervolgens het visum voor Sri Lanka per e-mail toegestuurd krijgen. In veel gevallen gaat dit snel en heb je binnen drie dagen het visum al binnen. Heb je echter haast en heb je het visum binnen 24 uur nodig, dan kun je een spoedaanvraag doen. Hier kun je een visum voor Sri Lanka aanvraag starten. Daar vind je ook informatie over de visum kosten voor de aanvraag.

30 dagen visum Sri Lanka

Een toeristenvisum voor Sri Lanka wordt afgegeven voor een periode van 30 dagen. Je kunt met dit visum dus 30 dagen lang rondreizen en dat is voor dit mooie land zeker voldoende. Je hebt dan genoeg tijd om alle bezienswaardigheden op je gemak te ontdekken. Voor de aanvraag hoef je dus gelukkig niet naar het consulaat in Den Haag, maar kun je de aanvraag online regelen.

Ben je echter toch van plan om langer te blijven dan 30 dagen, dan kun je eventueel een verlenging aanvragen. Dit kun je doen na aankomst in het land zelf. Je kunt het visum verlengen tot maximaal 90 dagen. Je kunt dit doen door contact op te nemen of langs te gaan bij het Immigration Services Centre in Colombo.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Verder lezen over Sri Lanka

Reizen buiten Europa eindelijk weer mogelijk: 5 mooie bestemmingen voor een verre reis

Buiten Europa reizen was de afgelopen jaren lastig en naar sommige landen zelfs onmogelijk. Goed nieuws voor iedereen die al twee jaar droomt van een vakantie naar bijvoorbeeld Sri Lanka, Thailand, Canada, Brazilië of Z...

Vliegen17.02.2022

Reizen buiten Europa eindelijk weer mogelijk: 5 mooie bestemmingen voor een verre reis

Beklim Sigiriya: de unieke leeuwenrots van Sri Lanka

Als er één plek is die je op Sri Lanka niet mag missen, dan is het Sigiriya. Deze unieke rots is een van de mooiste bezienswaardigheden van Sri Lanka en tevens een van de zeven Werelderfgoed-locaties die het land rijk...

Natuur11.04.2018

Beklim Sigiriya: de unieke leeuwenrots van Sri Lanka

Dit is de perfecte route voor een Sri Lanka rondreis

In de Indische Oceaan ligt het eiland Sri Lanka, een regelrecht droomeiland. Omdat Sri Lanka vrij compact is - ongeveer de grootte van Nederland en België bij elkaar - is het de ideale plek voor een rondreis. Op het eil...

Algemeen16.09.2017

Dit is de perfecte route voor een Sri Lanka rondreis

☆ alle must sees
Op reis door Sri Lanka: een paradijselijk en divers eiland

Sri Lanka, langs de kust van India, is een parel in de Indische Oceaan. Dat het daar goed vertoeven is blijkt ook wel weer uit deze video van YouTube-reiziger Joesflow die een videoverslag op muziek in elkaar heeft gezet...

Natuur22.02.2017

Op reis door Sri Lanka: een paradijselijk en divers eiland

Een rondreis door Sri Lanka in 50 foto’s

Sri Lanka is een droomeiland in de Indische Oceaan. Je vindt er regenwouden, groener dan groene theevelden, jungles en stranden. En je vindt er een stukje Nederland. Ik maakte een rondreis over dit bijzondere eiland en n...

Algemeen23.07.2016

Een rondreis door Sri Lanka in 50 foto’s

8 tips voor je reis naar Sri Lanka

Sri Lanka is een heerlijk en toegankelijk land om een rondreis te maken. Het smaragdgroene eiland in de Indische Oceaan wordt niet voor niets het Wonder van Azië genoemd. Met deze tips kom jij tijdens de trip naar Sri L...

Algemeen19.07.2016

8 tips voor je reis naar Sri Lanka

Dit is wat je moet weten
Het beste van Sri Lanka: 
8 onvergetelijke must sees

Ga je op reis naar Sri Lanka? Dan heb je gegarandeerd een top vakantie. Het prachtige eiland voor de kust van India heeft alles in huis. Je kunt er kennis maken met een nieuwe cultuur, tempels bezoeken, heftige rotsen be...

Zomer15.07.2016

Het beste van Sri Lanka: 
8 onvergetelijke must sees

Sri Lanka, droomeiland in de Indische Oceaan

In de verte, midden in de Indische oceaan, duikt Sri Lanka op. Het smaragdgroene eiland, voor de zuidkust van India is ongeveer zo groot als Nederland en België bij elkaar. Het herbergt regenwouden, rijst- en theevelden...

Zomer12.07.2016

Sri Lanka, droomeiland in de Indische Oceaan

Een rondreis door het wonder van Azië