Algemeen29.07.2014

Top 5 handigste apps voor tijdens je vakantie!


Waar je vroeger tassen nodig had om boeken, routekaarten en hotelgidsen te verslepen naar je vakantiebestemming, heb je tegenwoordig je smartphone. Geen gesleep meer, want met het downloaden van een aantal apps kom je al een heel eind. Sluit voor vertrek een KPN internetbundel voor in het buitenland af en klaar is kees.

Met de internetbundel voor in het buitenland heb je namelijk altijd en overal toegang tot het World Wide Web. De kosten van een bundel en de apps zijn ook beduidend lager dan het aanschaffen van boeken, routekaarten en hotelgidsen. Een internetbundel van 200 MB heb je al voor tien euro. Download onderstaande apps en je kunt alle boeken en gidsen thuislaten.

1. Airbnb/Hostelworld

Als je gaat backpacken of op de bonnefooi ergens heen gaat is deze app echt een uitkomst. In de trein onderweg naar je bestemming boek je gemakkelijk een slaapplek via één van deze apps. Het voordeel hiervan is dat je toch het vrije gevoel hebt, maar ook de zekerheid van een slaapplaats.

2. Google Maps

Ik kom oprecht nergens zonder deze app, laat staan in het buitenland. Met de Google maps app vind je overal ter wereld je bestemming. Geen gedoe meer met kaarten, je wordt namelijk gewoon genavigeerd. Door je KPN internetbundel voor in het buitenland kun je deze app zorgeloos gebruiken en hoef je niet bang te zijn voor extreem hoge kosten achteraf.

3. Bankapp

Tijdens je reis even snel je saldo checken, ideaal! Op deze manier hoef je nooit meer bang te zijn dat je niet kunt pinnen en heb je het de eerste dagen te bont gemaakt? Dan boek je snel even wat over van je spaarrekening.

4. SOS op reis

Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren op reis dan kun je via deze app alle nodige informatie vinden. Heb je gezondheidsklachten in Portugal dan vind je via deze app gegevens van de desbetreffende alarmcentrale, maar ook als je je paspoort bent kwijt geraakt in Macedonië kun je deze app raadplegen. Kortom, alle gegevens van hulpdiensten in het buitenland vind je in deze app.

5. Whatsapp

Misschien wel de belangrijkste app die er bestaat, Whatsapp! Met deze app blijft je gemakkelijk in contact met het thuisfront. Hebben je reisgenoten ook een KPN internetbundel voor in het buitenland? Dan kunnen jullie onderling ook appen.

Deze apps gaan absoluut van pas komen tijdens je reis. Zorg dat je voor vertrek een internetbundel afsluit zodat je op elk moment in de gelegenheid bent de apps te gebruiken.

[Afbeelding © Fotolia]

Avatar foto
Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst met haar backpack. Ze wordt gelukkig van een HIT workout, lekker eten en een goed feestje!