Algemeen08.06.2014

Travel & food: de lekkerste dingen voor onderweg


Vakantie en lekker eten horen wat mij betreft toch een beetje bij elkaar. Als ik op vakantie ga sla ik namelijk altijd lekkere dingen in voor onderweg. Oké, dat zijn niet altijd hele gezonde dingen, maar tijdens een vakantie mag je best een beetje zondigen. Daarom deze travel & food-post met de lekkerste dingen voor onderweg!

Fruit

Laten we beginnen met gezonde dingen! Iedere reis zorg ik dat ik in ieder geval wat fruit bij me heb. Maar niet ieder fruit is makkelijk mee te nemen. Bananen bijvoorbeeld: het lijkt een handig stuk fruit, maar dan moet je er wel goed mee omgaan. Een banaan onderin je handbagage stoppen heeft geen zin, want dan krijg je bananenmoes. Een kiwi of peer hoef je niet mee te nemen op reis, dat wordt niets. Een appel is in ieder geval altijd goed, en mandarijnen ook. Druiven zijn ook geschikt als travel food, maar dan moet je ze wel in een doosje stoppen. Kies voor een wegwerpbakje in plaats van je geliefde tupperware, zodat je het bakje zonder problemen weg kunt gooien. 

Fruit: lekker en gezond voor onderweg
Fruit: lekker en gezond voor onderweg

Repen

Repen zijn echt het aller beste en meest handige travel food ever. Ze zijn er in alle soorten en maten: met fruit, muesli, noten en natuurlijk de ‘lekkere repen’ met bijvoorbeeld chocolade. Wat voor reep je ook kiest, het zijn handige snacks voor de lekkere trek en zelfs voor een knorrende maag, nemen weinig plaats in en het papiertje gooi je gewoon weg. 

Yoghurt

Op vliegvelden kun je vaak weinig gezonde dingen krijgen, maar voor een lange vlucht koop ik altijd op het laatste moment nog een bekertje yoghurt (eventueel met wat fruit). Dat blijft dan nog wel een paar uurtjes goed voordat je het op moet eten en smaakt eigenlijk op ieder moment van de dag wel. Maar ook als je met de auto op vakantie gaat is een bekertje yoghurt ideaal, zeker die met een wegwerplepeltje erbij. Bij benzinepompen kun je ook vaak een Breaker (of een variant daarop) kopen, zodat je toch nog iets enigszins gezonds binnen krijgt. 

Chips

En dan over op de minder gezonde dingen! Vakantie en chips horen bij elkaar, althans dat vind ik. Na een lange reis smaakt een zakje zoute chips gewoon extra lekker. En het leuke is dat ieder land weer andere smaken heeft, dus in het buitenland probeer ik ook altijd nieuwe smaken uit (niet altijd met succes moet ik eerlijk zeggen). Ik word ook altijd heel blij van het kleine zakje zoute pinda’s dat je bijvoorbeeld op vluchten van British Airways krijgt. Popcorn is trouwens een goede vervanger als je iets gezonder wilt eten, en dan vooral zoute popcorn. 

Starbucks Discoveries
 
Tijdens de etrip2014 die wij laatst gemaakt hebben, kregen we Starbucks Discoveries mee voor onderweg: een ready-to-drink chilled coffee drinks in verschillende smaken. Het is een soort ijskoffie die je dus wel koud moet drinken, en is wat mij betreft het ideale drankje voor onderweg. Vooral de Seattle Latte was heel erg lekker! Dus waar onderweg niet altijd een echte Starbucks in de buurt is, kun je hiermee toch even genieten van een lekker drankje.

Starbucks Discoveries: heerlijk voor onderweg
Starbucks Discoveries: heerlijk voor onderweg

Snoep

A sugar addict? Yes, helemaal. En op vakantie nog net iets meer dan thuis. Vooral de uitdeelzakken Haribo en Red Band zijn mijn favoriet. Gezond is het niet, maar zoals ik al eerder zei: op vakantie mag je best een beetje zondigen. 

Wat is jouw favoriete travel food, wat neem jij altijd mee als je op reis gaat? Let us know!

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.