Algemeen10.05.2014

Travel inspiratie: holiday on dice


Laat de dobbelsteen je bestemming bepalen

Met de zomer in het vooruitzicht is dit het perfecte moment om de zomervakantie te plannen. Iets wat ieder jaar best wel lastig kan zijn. Zie maar eens een keuze te maken uit al die fantastische bestemmingen, het is bijna niet doen. Dat vond deze groep vrienden ook. Om een hele bijzondere vakantie te beleven hebben ze de dobbelsteen laten bepalen wat de bestemming van hun volgende vakantie zou worden. Ieder vlak van de dobbelsteen stond gelijk aan een bijzondere bestemming. Deze zes bestemmingen zijn gekozen door hun vriendinnen, dus ook dat hadden de mannen niet zelf in de hand. En zo werd een briljant idee in de kroeg uiteindelijk een ‘holiday on dice‘. Een vakantie om nooit te vergeten.

De bestemmingen

De dobbelsteen zou op de dag van vertrek de bestemming bepalen, niet eerder. Op het lijstje stonden De Noordkaap, St. Petersburg, Moskou, Tsjernobyl, Athene en Marrakech. Stuk voor stuk fantastische bestemmingen, maar de dobbelsteen bepaalde uiteindelijk dat de vrienden naar Tsjernobyl zouden reizen. De hele reis hebben ze vastgelegd op video, dus ook het moment met de ontknoping van de bestemming. Voor de reis hebben ze een auto aangeschaft die volgens hun eigen regel niet meer dan 500 euro mocht kosten. Verdere regels waren er niet, al moesten de mannen wel iedere dag een dagopdracht vervullen. Zoals “geef een feest voor minimaal 10 personen” en “kom bij de mensen thuis“, die uiteraard ook weer op video zijn vastgelegd.

Holiday on dice: inspiratie voor je volgende vakantie

Het idee van deze groep vrienden is perfecte inspiratie voor jouw volgende vakantie. Laat ‘het lot’ min of meer bepalen waar jij naartoe reist. Je kunt het idee van de mannen volgen en iemand anders de bestemmingen laten bepalen, of maak zelf een lijstje met jouw zes favoriete bestemmingen. De reis wordt leuker en meer bijzonder als je durft te kiezen voor wat minder voor de hand liggende bestemmingen, of bestemmingen die een uitdaging vormen om er te komen. Zoals Tsjernobyl, een bijzondere plek die je misschien niet snel zult kiezen voor een vakantie, maar die wel zorgt voor een unieke ervaring. 

Ge├»nspireerd door dit coole concept? Op de Facebook-pagina van Holiday on dice kun je alle filmpjes vinden van deze bijzondere reis! 

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.