Algemeen05.09.2017

Vakantietrends van dit najaar


De zomervakantie zit er voor de meeste mensen bijna weer op en dan zal er weer gewerkt moeten worden. Voor sommige geluksvogels is het echter alweer vooruit kijken naar de volgende vakantie, want wie weet heb jij in de herfst weer een week (of misschien wel twee) vrij. Maar wat is er in 2017 populair om tijdens het najaar te doen wanneer je op vakantie gaat? We zetten de vakantietrends voor het najaar op een rij.

Zonvakantie in het najaar

Ook al is de zomer voorbij, hoe lekker is het dan om nog even heerlijk te genieten van de laatste zonnestralen in landen waar dit kan. In de meeste gevallen komt de zon namelijk in Nederland in het najaar niet meer terug (als deze er al is geweest). Maar wat zijn populaire bestemmingen voor een zonvakantie in het najaar?

Wil je graag naast een heerlijke zonvakantie die ook nog enigszins betaalbaar is? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om in Europa te blijven. Zonzekere bestemmingen in Europa zijn Cyprus, Malta, de Canarische Eilanden of Sicilië. De gemiddelde temperatuur in oktober is hier zo’n 22 graden en dus is het nog heerlijk vertoeven op deze eilanden.

Ben je wat minder gebonden aan een bepaald budget, dan zou je het ook wat verderop kunnen zoeken. Denk hierbij aan eilanden als Curaçao of Bonaire, maar ook Bali of Kaapverdië worden de laatste jaren vaak bezocht in het najaar. Vooral Kaapverdië is een populaire bestemming en dit heeft vooral te maken met de relatief korte vlucht: slechts 6 uur. Curaçao of Bonaire is al gauw 10 à 11 uur vliegen.

Zonnige stedentrips

Naast zonvakanties is het ook erg leuk om de mooiere steden in Europa te bezoeken. Had je altijd al naar Barcelona of Rome willen gaan? Doe zoiets in het najaar. In de zomervakantie is het enorm warm is deze gebieden en dan is het geen tijd voor een stedentrip. Vooral in Spanje kan het in de steden, in de zomer, tot wel 50 graden warm worden en dan is het natuurlijk niet uit te houden. Meer Nederlanders gaan op vakantie en de populariteit van stedentrips neemt toe. Dit heeft te maken met de eenvoud van het boeken, het enorm veel kunnen zien in een korte tijd en veel populaire bestemmingen liggen binnen handbereik.

Eens wat anders

Je zou er ook voor kunnen kiezen om eens iets heel anders en niet voor de hand liggend te doen. Macau, Las Vegas of Monaco zijn dé vakantiebestemmingen voor gokliefhebbers. Dit zijn wereldwijd de grootste paradepaardjes voor de fervent gokkers en dit heeft voornamelijk te maken met het aanbod. Las Vegas staat er natuurlijk bekend om, maar ook Macau in China wordt steeds meer aantrekkelijk voor casinobezoekers.

De ongerepte natuur in

Het najaar is ook het perfecte seizoen om de ongerepte natuur in te trekken. Voor wie gek is op dieren en wildernis, is IJsland de ultieme vakantiebestemming. En anders dan je misschien zult denken, is het hier qua temperatuur in de herfst aangenaam genoeg om rond te reizen. Daar komt ook nog eens als voordeel bij dat het in het najaar nóg rustiger dan normaal is in IJsland. Hier reis je rond van hoogtepunt naar hoogtepunt. Beter kun je je vrije dagen in de herfstvakantie niet besteden!

[Afbeelding © Richie Chan – Adobe Stock]

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Gerelateerde artikelen

De top 10 vakantiebestemmingen van Nederlanders

Heb jij al plannen gemaakt voor komende zomer? Ga je naar het buitenland op vakantie of blijf je liever lekker in Nederland? Dit is de top 10 met populairste vakantiebestemmingen van Nederlanders.

Zomer02.03.2015

De top 10 vakantiebestemmingen van Nederlanders

Populairste bestemmingen in het buitenland
De meest populaire bestemmingen voor een honeymoon

Bij trouwen anno 2014 hoort een luxe huwelijksreis naar een verre bestemming. Maar wat zijn nu de meest populaire bestemmingen voor een honeymoon? Facebook dook in de data van het afgelopen jaar en laat zien waar newly...

Algemeen26.09.2014

De meest populaire bestemmingen voor een honeymoon

Newlyweds kiezen massaal voor zon, zee en strand
Budgettips voor aankomende zomer

Vorig jaar mei: “Wat zijn jullie vakantieplannen?”, vraag ik op een vrijdagavond aan vriendinnen Lisa en Rosalie. Kreten als ‘geen idee’, ‘ik wil zon’ en ‘weinig geld’ vliegen over de tafel. “Mooi!” z...

Zomer09.05.2013

Budgettips voor aankomende zomer

Macau, twee werelden voor de kust van China

De zeevarende naties in Europa staken alle oceanen over om goud, zilver, grondstoffen en specerijen te vergaren. Onze VOC is er groot mee geworden en samen met de Engelsen, Spanjaarden en Portugezen werden overzeese gebi...

Algemeen26.09.2012

Macau, twee werelden voor de kust van China

In januari en juli het meest gezocht naar vakanties [Infographic]

Het is zomer, de zomervakantie staat bij velen voor de deur, dus het onderwerp vakantie is hot. Als het gaat om oriënteren voor een fijne vakantie, dan beginnen we massaal met Google. Voor de reisbranche dus de taak om...

Zomer29.06.2012

In januari en juli het meest gezocht naar vakanties [Infographic]

Video: Gokparadijs in Macau

Ontspanning11.03.2010

Video: Gokparadijs in Macau