Bali

Op reis naar Bali? Het is het leukste eiland van Indonesië en de perfecte vakantiebestemming. Bali heeft namelijk alles wat je zoekt: schitterende stranden zoals Seminyak en Uluwatu, cultuur in het groene Ubud, je kunt er onwijs lekker eten en er hangt een ongelofelijk goede vibe op dit eiland. De mensen zijn vrolijk en gastvrij en dat is logisch want het is hier zo leuk én mooi! De beste tips om te doen en zien op Bali hebben wij voor je verzameld! 

Vakantie op Bali

Het is een flinke reis om er te komen, maar de lange vliegreis naar Bali is het helemaal waard. In de zomermaanden is het er warm, maar gelukkig ook niet té warm. Er hangt een aangename, warme temperatuur en er staat aan zee vaak een lekker briesje. 

Op één plek blijven moet je hier niet doen, Bali is het perfecte eiland om rond te reizen. Het is ook een goedkoop eiland om rond te reizen want openbaar vervoer en taxi’s zijn voor ons niet duur. In twee weken tijd kun je een hoop van het eiland zien, de afstanden zijn namelijk ook niet zo groot. Wat je zeker niet wilt missen zijn de fijne stranden in het zuiden en op de Bukit Peninsula én natuurlijk het culturele centrum van het eiland: Ubud. Trek ook het binnenland in om de schitterende groende rijstvelden te zien en om het authentieke Bali te ervaren. 

Cultuur op Bali

Als er één ding is wat je sowieso moet doen tijdens een vakantie op Bali, is het proeven van de lokale cultuur. En dan bedoelen we niet alleen de super lekkere Indonesische keuken. Bezoek ook eens een tempel. Het Balinese Hindoeïsme is een bijzonder geloof en het is indrukwekkend om te zien met welke rituelen de Balinezen dat tot uiting brengen.

Bali tips

  • Ga rondreizen, blijf steeds een dag of 3/4 op één plek en reis dan weer door
  • Blijf niet alleen op de mooie stranden liggen, maar trek ook het binnenland in, dat is zo mooi! 
  • Juli en augustus zijn de drukste maanden op het eiland (en ook de duurste maanden wat betreft vliegtickets) en als je dat kunt vermijden, doe dat dan ook
  • Doe als de locals en huur een scooter om het eiland te verkennen! 
  • Het leven op Bali is voor ons behoorlijk goedkoop: eten en drinken is goedkoop. Dat geldt ook voor hotels en appartementen. Voor een paar tientjes zit je al in een super luxe hotel!

Praktische tips voor een reis naar Bali 

  • Rechtstreeks vliegen naar Bali (luchthaven Denpasar) is niet mogelijk. Je moet altijd overstappen om er te komen. Daarom is de vliegtijd naar Bali ergens tussen de 18 en 24 uur, afhankelijk van waar je overstapt. Dat kan bijvoorbeeld in Jakarta, Kuala Lumpur of Singapore.
  • Het tijdsverschil Nederland-Bali bedraagt 7 uur. Het is daar 7 uur later dan hier.
  • Je hebt geen reisstekker of wereldstekker nodig voor Bali, onze oplaadapparatuur past gewoon in de stopcontacten in Indonesië.