Algemeen11.08.2016

Vannacht: 72 vallende sterren per uur!


Je kunt vannacht een aantal dingen doen: op tijd gaan slapen, wakker blijven om naar de Olympische Spelen te kijken óf wakker blijven om naar de jaarlijkse vallende sterrenregen te kijken. Als ik jou was zou ik de gulden middenweg kiezen tussen die laatste twee. Want wie wakker blijft en naar de sterrenhemel kijkt, kan 72 vallende sterren per uur zien!

Het beste moment: 03.30 uur

Het heeft allemaal te maken met de meteorenzwerm Perseïden die vandaag op 12 augustus zijn hoogtepunt bereikt. De Perseïden is een zwerm van meteoren die ieder jaar voorbij komt. Het veroorzaakt een bijzonder fenomeen in de lucht dat wij vallende sterren noemen, maar wat eigenlijk helemaal niets met sterren te maken heeft. Eigenlijk zijn het stofdeeltjes die in botsing komen met moleculen in de atmosfeer en de energie die daarbij vrijkomt kunnen wij zien in de vorm van lichtstreepjes.

Zo rond 03.30 uur is het beste moment om buiten te zijn, want dan zie je de meeste meteoren oftewel vallende sterren. En dit is wat je dan zou kunnen zien…

Foto header: Cylonphoto – Fotolia.com.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.