Algemeen16.03.2018

Vier redenen om naar Phu Quoc te gaan


het grote geheim van Vietnam

In Vietnam is een reis van noord naar zuid de meest genomen route. Van Hanoi naar Ho Chi Minh-stad. Tussenin trek je door bergen en afgelegen valleien en ga je varen in Ha Long Bay, ook wel het wereldwonder van Azië genoemd. Je reist langs theevelden, watervallen en bijzonder stadjes. Er is eigenlijk maar één plek waar je je rondreis door Vietnam goed kunt afsluiten, en dat is op het eiland Phu Quoc. Deze paradijselijke plek wordt ook wel het smaragdeiland van Vietnam genoemd en ligt voor de kust van Cambodja, op de grens met Vietnam. Toerisme staat op Phu Quoc nog in de kinderschoenen, het is een nog redelijk onontdekte plek. Dus dit zijn dé vier redenen om naar Phu Quoc te gaan!

1. Phu Quoc heeft de mooiste stranden van Vietnam

Op eiland Phu Quoc vind je de mooiste stranden van Vietnam. En met mooi bedoelen we in dit geval: hagelwit zand, een helder blauwe zee en wuivende palmbomen. De stranden op Phu Quoc zijn ongerept, alsof jij de eerste bent die er voet aan land zet.

Vietnam staat niet echt bekend als een strandbestemming, in tegenstelling tot andere landen in Zuidoost-Azië zoals bijvoorbeeld Thailand of de Filipijnen. Maar eiland Phu Quoc maakt het op gebied van stranden helemaal goed voor heel Vietnam. Phu Quoc is tevens ook het grootste eiland van Vietnam en een heerlijke vakantiebestemming.

Long Beach is het ‘beroemdste’ en drukste strand van eiland Phu Quoc. De stranden Bai Sao en Bai Dam zijn wat rustiger en absolute aanraders. Overnachten kun je dan weer het beste in de buurt van Long Beach doen omdat je daar simpelweg de meeste accommodaties vindt.

Tip: wil je genieten van zon, zee en strand op Phu Quoc, ga dan in de wintermaanden. Dat is de beste reistijd om hier echt mooi weer te hebben.

2. Je kunt er snorkelen en duiken

Hoewel Vietnam ook niet bekend staat als een hele goede snorkel- en duikplek kun je dat op eiland Phu Quoc zeker wel doen. Qua faciliteiten heb je niet super veel keus omdat dit nog niet zo heel lang een echte vakantiebestemming is, maar het kan wel.

En dat maakt Phu Quoc ook wel een hele bijzondere plek, omdat maar weinig mensen voor jou hier zijn gaan snorkelen en duiken. De kustlijn is schitterend, maar de onderwaterwereld is zeker zo mooi!

Het heldere water is perfect om te snorkelen en duiken! \u00a9  leekhoailang - Adobe Stock
Het heldere water is perfect om te snorkelen en duiken! © leekhoailang - Adobe Stock

3. Ga rondtoeren op een scooter

Het ultieme vakantiegevoel in Azië beleef je op een scootertje; het liefst een hele oude. Rijdend op een scooter – hét vervoersmiddel van de locals in Vietnam – ontdek je eiland Phu Quoc pas echt goed.

Phu Quoc is overigens ook wat groter dan je misschien denkt: 568 km² met 70.000 inwoners. Dat is even groot als bijvoorbeeld het Spaanse eiland Ibiza. Begin in de ‘hoofdstad’ van het eiland: Duong Dong, waar je ook Long Beach vindt. Duong Dong is een leuk vissersdorpje van waaruit je op je scooter het binnenland in kunt duiken.

Het binnenland is naast al die mooie stranden zeker ook een reden om je vakantie in Vietnam af te sluiten met een paar dagen Phu Quoc. Het binnenland is ongerept; je vindt er oerwouden, watervallen en wilde dieren. Het wordt een avontuurlijke tocht, over de ongebaande paden van Phu Quoc, maar ook heel tof!

Huur een scooter en trek het binnenland in\u00a9 Richard Parsons - Adobe Stock
Huur een scooter en trek het binnenland in© Richard Parsons - Adobe Stock

4. Phu Quoc is niet perfect en daarom zo charmant

Verwacht op Phu Quoc niet dat alles perfect is – want dat is het zeker niet. De toeristische infrastructuur is nog maar net aan het ontstaan en zeker nog niet ingericht op grote groepen reizigers. Niet perfect, maar daarom juist zo charmant. Wil je deze bijzondere plek in Vietnam ervaren zonder massa’s toeristen, dan is het slim om je reis niet al te lang meer uit te stellen. Want het kan nooit lang meer duren voordat anderen dit fijne en mooie eiland ook gaan ontdekken!

Een typisch vissersdorpje op Phu Quoc\u00a9 fluebber - Adobe Stock
Een typisch vissersdorpje op Phu Quoc© flr - Adobe Stock

© header: jakartatravel – Adobe Stock

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Verder lezen over Vietnam

Combineer het mooiste van Vietnam en Cambodja in één rondreis

Eén van de mooiste rondreizen die je in Zuidoost-Azië kunt maken is een combinatie van de landen Vietnam en Cambodja. En de mooiste hoogtepunten kun je perfect samen zien in één rondreis! Wij geven je handige tips voor het maken van een reis naar deze bijzondere landen.

Algemeen17.05.2024

Combineer het mooiste van Vietnam en Cambodja in één rondreis

dit zijn dé vijf hoogtepunten
Een visum voor Vietnam kun je eenvoudig online aanvragen

Reizigers met de Nederlandse nationaliteit moeten over een visum beschikken als zij Vietnam willen bezoeken. Sinds begin 2018 is het ook mogelijk om geheel online een visum aan te vragen. Dit is veel gemakkelijker dan de...

Algemeen16.10.2018

Een visum voor Vietnam kun je eenvoudig online aanvragen

Ontdek Zuid-Vietnam: dit zijn de mooiste plekken

Vietnam is een van de mooiste en meest veelzijdige landen van Azië. Dat ontdek je pas echt goed wanneer je door Zuid-Vietnam reist. Daar maak je kennis met de échte cultuur van het land. Ga varen over de Mekong, overna...

Algemeen04.10.2018

Ontdek Zuid-Vietnam: dit zijn de mooiste plekken

Vietnam is een sensationele brug rijker: de Golden Bridge

In Vietnam is een spectaculaire attractie geopend, waar je letterlijk op handen gedragen wordt. Een brug die door twee gigantische stenen handen omhoog wordt gehouden. De brug draagt de naam 'Golden Bridge' en vind je in...

Algemeen31.07.2018

Vietnam is een sensationele brug rijker: de Golden Bridge

Een visum voor Vietnam aanvragen doe je zo

Vietnam is een populaire bestemming en steeds meer toeristen genieten van de prachtige natuur, rijke geschiedenis en de drukke maar sfeervolle steden die het uitgerekte kronkelende Aziatische land te bieden heeft. Het wo...

Algemeen25.06.2018

Een visum voor Vietnam aanvragen doe je zo

Ontdek deze schatten in ongerept Noord-Vietnam

Vietnam is een hele bijzondere vakantiebestemming. Een reis naar dit prachtige Aziatische land dat rijk is aan cultuur, prachtige landschappen, vriendelijke mensen en die verrukkelijke Vietnamese keuken, is er eentje voo...

Algemeen20.11.2017

Ontdek deze schatten in ongerept Noord-Vietnam

Boekentip: leven met de Mekong

Vorige week werd in Parijs een klimaatakkoord bereikt tussen 195 landen. Al deze landen samen gaan zich inzetten voor het reduceren van de CO2-uitstoot, waarmee de opwarming van de aarde beperkt moet blijven tot minder d...

Algemeen17.12.2015

Boekentip: leven met de Mekong

Een uniek beeld van Vietnam: van buitenaf en binnenuit
25 indrukwekkende foto’s van Vietnam

Een tijd geleden reisde Bart door Vietnam. En als fotograaf kom je dan natuurlijk thuis met heel veel schitterende foto's. Een aantal daarvan heb je al kunnen vinden in zijn reisverslag van Hanoi naar Ho Chi Minhstad en...

Algemeen17.07.2015

25 indrukwekkende foto’s van Vietnam