Algemeen07.12.2019

Vijf tips: zo maakt je de vetste vakantievideo’s met een drone


Foto’s maken op vakantie is het afgelopen decennium een stuk gemakkelijker geworden omdat we allemaal de camera van onze smartphone bij de hand hebben. En we maken zoveel foto’s dat je je vakantie jaren later voor een groot deel kunt herbeleven. Maar stiekem is het nog veel leuker om op vakantie een vakantievideo te maken. Bewegende beelden maken simpelweg veel meer indruk en brengen herinneringen weer tot leven. Wellicht heb je een video van jezelf als kind, dan weet je hoe leuk het is om daar jaren later naar te kijken. Daarom is het ook super tof om een video te maken op vakantie, om daar later opnieuw van te kunnen genieten.

Vakantievideo’s worden pas écht tof wanneer je een drone mee op reis neemt. Drone-beelden zijn uniek, ze bieden je een kijk op de wereld die je nog nooit gezien hebt. Het maakt een vakantievideo vele malen indrukwekkender. Maar hoe doe je dat? Hoe maakt je een vette vakantievideo met een drone? Wij geven je graag een paar tips: zo maakt je de vetste vakantievideo’s met een drone!

1. Doe een vliegcursus

Een drone besturen is geen rocket science, maar toch is het goed om een (korte) vliegcursus te doen zodat je precies weet hoe jouw drone werkt. Daarmee voorkom je bijvoorbeeld dat je onnodig schade veroorzaakt aan jouw kostbare apparaat. Je leert ook om te gaan met bepaalde weertypen (regen, wind). Eenmaal op vakantie weet je precies hoe je de drone moet besturen om de mooiste shots te maken. Het is ook slim om al aardig wat vlieguren te hebben gemaakt voor je er op vakantie mee aan de slag gaat. Oefening baart kunst, en dat geldt zeker als het op vliegen met een drone aankomt.

▸ Het begint natuurlijk wel allemaal met de juiste drone kopen. Investeer in een goede camera en stabilisator, daarmee maak je de vetste vakantievideo’s. Op Droneland kun je onder andere drones kopen, huren en opleidingen volgen.

2. Maak een plan

Je hoeft je vakantievideo zeker niet compleet van begin tot eind uit te tekenen, maar het is wel goed om na te denken over wat je ongeveer voor soort video wil gaan maken. Wat voor shots wil je absoluut in de video hebben? Bedenk ook hoe lang de video moet worden en hoeveel verschillende shots je daarvoor nodig gaat hebben. Een batterij van een drone gaat vrij snel leeg, dus ook om die reden is het goed om een plan te hebben voor je gaat vliegen.

3. Weet wat wel en niet mag

Natuurlijk geldt in alle gevallen dat veiligheid voorop staat. Video’s maken met een drone betekent de regels respecteren, en die kunnen per land verschillen. Lees je daarom goed in voordat je op reis gaat. Weet wat wel en niet mag. Vliegen met een drone mag lang niet overal en de regels lopen uiteen. In de ene stad heb je een vrijbrief om te doen en laten wat je wil, in de andere stad is vliegen met een drone haast onmogelijk. Mensenmassa’s en vliegvelden moeten sowieso vermeden worden.

4. Bedenk originele pov’s

Vanaf een originele pov (point of view) maak je de beste shots en daar moet je een beetje creatief in zijn. Het is leuk om een shot te maken waarbij je bijvoorbeeld inzoomt op jezelf en dan daarna de drone achteruit de lucht instuurt. Dat zijn leuke shots wanneer je op de top van een berg staat bijvoorbeeld. Of ga op de top staan en laat de drone een rondje om je heen vliegen. Het is slim om voor de reis andere reisvideo’s te bekijken die met drones zijn gemaakt, om zo ideeën op te doen.

5. Vlieg niet te hoog

Hoewel het verleidelijk lijkt om je drone zo hoog mogelijk de lucht in te sturen, levert dat niet altijd de beste beelden op. Hoe lager je namelijk vliegt, hoe meer details je in beeld kunt brengen. En dat is vaak indrukwekkender dan de beelden van hoge hoogte.

Check ook zeker het weer voordat je gaat dronen, want rukwinden en hevige neerslag moet je te allen tijde zien te vermijden. Ga je op vakantie in de bergen dan is het goed om te weten dat het weer daar super snel kan omslaan. En zoek uit wanneer de zon opkomt en ondergaat, want dat zijn vaak de beste momenten om te filmen.

© den-belitsky – Adobe Stock

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Verder lezen over Reistips

7 handige tips tegen een jetlag

Een jetlag kan heel vervelend zijn en je reis flink in de war gooien. Met deze 7 tips zorg je ervoor dat je optimaal bent voorbereid op het tijdsverschil.

Algemeen30.03.2024

7 handige tips tegen een jetlag

10 tips voor het boeken van een goedkope wintersport

Een wintersport kun je zo goedkoop en duur maken als je zelf wilt. Een hoop dingen heb je namelijk zelf in de hand, waarbij de bestemming, reisperiode en accommodatie al een heleboel bepalen. Lees onze tips door als je e...

Winter07.11.2022

10 tips voor het boeken van een goedkope wintersport

5 top tips voor digital nomads

Tijdens de pandemie hebben we ervaren hoe gemakkelijk het is om vanuit huis te werken. Nu je weer de wereld over kunt reizen is dit hét moment om als digital nomad aan de slag te gaan. Als dit altijd al je droom is gewe...

Algemeen07.04.2022

5 top tips voor digital nomads

Remote werken en reizen
Van plan om met de auto op vakantie te gaan? Lees dan deze tips!

De zomervakantie is iets waar je waarschijnlijk al reikhalzend naar uitkijkt. Niets zo fijn om alvast een volgende vakantie te plannen. Het voorbereiden van een vakantie kan al een ontspannen gevoel geven en het is vaak...

Algemeen30.03.2022

Van plan om met de auto op vakantie te gaan? Lees dan deze tips!

Inpaklijst en checklist voor reizen in coronatijd: dit moet je niet vergeten

Het inpakken van je bagage als je op reis gaat vergt nogal wat voorbereiding. Voor een nachtje of weekend is het nog niet zo moeilijk, als je langer wegblijft is een inpaklijst toch wel handig. Weet je in ieder geval zek...

Ontspanning09.12.2021

Inpaklijst en checklist voor reizen in coronatijd: dit moet je niet vergeten

5 tips om geld te (be)sparen voor een wereldreis

Staat het maken van een wereldreis ook bovenaan jouw bucketlist? Het is een droom van velen, om voor lange tijd op reis te gaan om veel van de wereld te kunnen zien. Misschien wil je zelfs wel alle continenten bezoeken t...

Algemeen31.03.2021

5 tips om geld te (be)sparen voor een wereldreis

Dit zijn de 5 leukste dingen om te doen in Boekarest

Als je op citytrip wil gaan, is waarschijnlijk niet je eerste gedachte Boekarest, Roemenië. Een paar weken geleden heb ik vier dagen in deze stad doorgebracht en was compleet verrast. Deze stad is levendig, modern en je...

Stedentrips21.04.2020

Dit zijn de 5 leukste dingen om te doen in Boekarest

Alleen uit eten? Met deze vijf tips overleef je dat!

Voor sommige mensen is het een bucketlist-dingetje, terwijl anderen ervan gruwelen: alleen uit eten. Ik kan wel zeggen dat ik inmiddels ervaringsdeskundige ben op gebied van alleen uit eten. Voor mijn werk komt het namel...

Algemeen14.02.2020

Alleen uit eten? Met deze vijf tips overleef je dat!