Algemeen03.06.2020

Welkom terug in Nederland: ga ook eens hier op ontdekkingsreis!


#WelkomteruginNL

Lieve Nederlanders,

Welkom terug in Nederland. We mogen er weer op uit in eigen land. Ons mooie land, dat barst van historische steden, adembenemende natuur en charmante dorpen. Waar het landschap zo plat als een dubbeltje is – oké een paar heuvels dan – en waar je altijd binnen een paar uurtjes weer thuis bent.

De kans is groot dat je reisplannen had, naar een plek (ver) weg van Nederland. Bewaar die reisplannen voor bijvoorbeeld volgend jaar en ga voor nu op ontdekkingsreis in eigen land. Er is hier zoveel te zien.

Een dagje weg, een weekendje of een echte vakantie. Wij willen je heel graag laten zien dat Nederland een land is om van te houden. Een echt vakantieland. De noordzeestranden, de Waddeneilanden, de bossen, de meren: alleen al qua natuur is het hier puur genieten. Grote steden vol historie, kleine charmante dorpen en alles er tussenin: je hoeft helemaal niet zo ver van huis om verrast te worden.

Ga varen, kamperen of wandelen. Pak de fiets om nieuwe plekken te ontdekken. Maak een mini roadtrip. Ga naar een plek waar je nog nooit bent geweest. Draag zo je steentje bij aan de lokale economie, steun ondernemers en ontdek hoe veelzijdig Nederland is.

Deel jouw avonturen, lievelingsplekken en bijzondere ontdekkingen in Nederland met #WelkomteruginNL om zo ook anderen te inspireren met leuke tips voor deze zomer. Op de website welkomterugin.nl vind je meer informatie over dit initiatief en kun je zien hoe jij kunt meedoen.

Welkom terug in Nederland. En geniet ervan!

Liefs,

Namens het hele team van Welkom terug in Nederland
Marloes

Header: © Ankor light – Adobe Stock

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over Nederland

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024

Wandelen is een ideale manier om in beweging te blijven. Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024. We weten zeker dat er ook voor jou nog heel veel mooie natuur te ontdekken valt!

Natuur07.04.2024

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024

De kracht van een mini-vakantie op de Veluwe – Landal Coldenhove

Mini-vakanties zijn dan misschien kort van duur, het effect daarentegen is vaak allesbehalve klein. Er even tussenuit gaan heeft een hoop voordelen. Een verandering van omgeving geeft mij altijd nieuwe energie, en dan maakt het niet eens uit hoe ver weg of dichtbij dat is.

Ontspanning04.04.2024

De kracht van een mini-vakantie op de Veluwe – Landal Coldenhove

Dit zijn de 8 leukste tips om te doen met Pasen

De paasdagen staan voor de deur en dus kun je plannen gaan maken: wat gaan we doen met Pasen? Zo’n lekker lang weekend biedt namelijk volop mogelijkheden. Heb je nog geen plannen en weet je niet wat je moet gaan doen m...

Dagje Weg19.03.2024

Dit zijn de 8 leukste tips om te doen met Pasen

5 tips voor een bezoek aan de Westeinderplassen in Aalsmeer

De schitterende en nog redelijk onontdekte Westeinderplassen liggen bij het bekende bloemendorp Aalsmeer. Het is een indrukwekkend gebied met een oppervlakte van 10 vierkante kilometer, wat het één van de grootste plas...

Dagje Weg25.01.2024

5 tips voor een bezoek aan de Westeinderplassen in Aalsmeer

Een paradijs voor liefhebbers van watersport
Dit zijn de 13 mooiste campings aan zee in Nederland

Dit zijn de mooiste campings aan zee in Nederland. Geniet van de prachtige uitgestrekte kust, de mooie duingebieden en zandstranden in eigen land. Op deze campings is de zee altijd om de hoek!

Algemeen17.01.2024

Dit zijn de 13 mooiste campings aan zee in Nederland

De top 5 leukste kerstmarkten in Nederland, Duitsland en België

Wie denkt dat kerstmis nog ver weg is heeft het mis! Nog even en we zitten weer heerlijk aan het kerstdiner! Het is dus de hoogste tijd om een bezoekje aan de kerstmarkt te plannen. Dat is namelijk altijd een gezellig...

Winter20.11.2023

De top 5 leukste kerstmarkten in Nederland, Duitsland en België

De mooiste plekken op Ameland

Ameland is een van de meest charmante eilanden in de Waddenzee en biedt een rustige en idyllische ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. Dit juweeltje staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid...

Ontspanning09.11.2023

De mooiste plekken op Ameland