Algemeen17.11.2016

Wereldkaart: de meest gevaarlijke landen ter wereld


Where not to go

Ben je van plan om op vakantie te gaan? Natuurlijk ben je van plan om op vakantie te gaan. Als je het avontuurlijke type bent en dus niet op een ‘gewone’ plek wilt terechtkomen is het misschien wél even handig om de kaart hieronder te checken. Een beetje een spannende vakantie is tot daaraan toe, maar je wilt natuurlijk wel levend terugkomen. Dan zijn de aanbevelingen van International SOS and Control Risks misschien best handig.

Zika-terrorisme

De angst voor terrorisme heeft de reisplannen van veel mensen veranderd die naar het midden-Oosten willen. Voor de liefhebbers van Zuid-Amerika is het vooral Zika dat roet in het exotische eten gooit. 72 procent van de reizigers die ondervraagd zijn door het centrum hebben daarom ook het idee dat reizen in 2017 vermoedelijk meer risico’s met zich meeneemt dan 2016 en dat het op de korte termijn alleen maar gevaarlijker wordt. Nu zijn mensen wel een beetje bang, maar uiteindelijk is de helft van de mensen bang voor terrorisme maar zitten de reëele gevaren vooral in de categorie diefstal en slechte wegen.


INTERACTIVE MAP – VIEW FULL SCREEN HERE

De gevaarlijkste landen op de lijst voor dit jaar zijn Syrië en Irak, Afghanistan, Yemen, Libië, Darfur, Somalië, Zuid-Sudan en Mali. Dat zijn dus echte, serieuze, wil-je-soms-dood-of-zo afraders. Daar zit nog een hele rits landen omheen waar het logischerwijs ook niet helemaal lekker gaat, zoals Irak, Pakistan, Nigeria, Congo, Georgië, Nepal, Myanmar en nog een hele rits ‘rode’ landen. Het zal niemand verbazen dat de veiligste landen vrij dicht bij huis zitten. Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Zwitserland, IJsland: allemaal supersafe.

Nederland niet het veiligst

Nederland is blijkbaar net niet feeëriek genoeg om aan dat lijstje toegevoegd te kunnen worden: een voorwaarde voor de super-veilige categorie was dat er geen onderbrekingen in openbaar vervoer zijn dus laten we de NS de schuld geven. Hoe dan ook, in West-Europa ben je veilig en hoe meer je naar het oosten en het zuiden opschuift, hoe ‘gevaarlijker’ het wordt. Laat er je geplande vakantie niet door bederven, maar kijk wel even voordat je echt ergens heen gaat waar je letterlijk niet dood gevonden wil worden.

[Afbeelding © International SOS]

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.