Algemeen02.05.2014

Zo houd je een roadtrip lowbudget


Jij en je vrienden willen graag op roadtrip, maar het budget daarvoor is niet oneindig, minimaal eigenlijk ;-). Toch kun je een super leuke roadtrip maken met een heel klein budget. Stel je verwachtingen iets bij en verzin leuke alternatieven die vele malen goedkoper zijn.

Vervoer

Het huren van een auto voor een roadtrip is vrij prijzig en helemaal als je twee weken op reis wilt gaan. Een heel goed alternatief is natuurlijk een auto lenen, maar ik kan begrijpen dat het fijner is om je eigen wagentje te hebben. Speur daarom marktplaats af en voor je het weet heb je een leuk autootje voor zo’n 600 euro gekocht. Delen door vier wil zeggen dat je voor vervoer, los van benzine, zo’n 125 euro kwijt bent. Na de vakantie zet je de auto gewoon weer op marktplaats, voor ongeveer dezelfde prijs als waarvoor je hem hebt gekocht. 

Let`s go on a roadtrip!
Let`s go on a roadtrip!

Accommodatie

Neem je tent mee. In plaats van overnachten in een duur hotel of hostel, ga je kamperen op goedkope campings. Dat is sowieso een stuk gezelliger en het scheelt enorm in de prijs. Ben je helemaal door je budget heen, dan kun je altijd nog wildkamperen voor één nachtje. Leuke uitdaging toch?

Eten en Drinken

Haal je eten en drinken bij de plaatselijke supermarkt en ga bijvoorbeeld barbecuen. Een keer uiteten of een terrasje pakken is natuurlijk gezellig, maar met een paar biertjes, muziekje en wat hapjes op strand vertoeven en zelf wat te eten klaarmaken op de barbecue is absoluut geen slecht alternatief. 

Bestemming

Een roadtrip hoeft niet altijd ver weg te zijn. Je kunt ook in het Noorden van Frankrijk blijven bijvoorbeeld. Bezoek steden als Parijs of Lille en ga lekker langs de Franse kust toeren. Ook België heeft hele leuke kustplaatsen, die de moeite waard zijn te bezoeken. 

Hoe besparen jullie geld tijdens een roadtrip of andere vakantie?

Avatar foto
Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst met haar backpack. Ze wordt gelukkig van een HIT workout, lekker eten en een goed feestje!

Verder lezen over Roadtrip

Causeway Coastal Route: de roadtrip van je leven door Noord-Ierland

Helemaal in het noorden van Noord-Ierland, in het land van romantische kastelen en fabelachtige legendes, ligt de Causeway Coastal Route. Een adembenemede weg langs ruige kusten, groene heuvels, fotogenieke dorpjes en we...

Natuur19.06.2024

Causeway Coastal Route: de roadtrip van je leven door Noord-Ierland

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Een roadtrip door Nederland, dat is een flinke uitdaging want de keuze is reuze in ons kleine landje. Nederland is namelijk groot genoeg om meerdere interessante routes uit te stippelen. Alle provincies aandoen is een op...

Algemeen29.05.2024

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

Wil je een avontuurlijke roadtrip maken? De Mae Hong Son Loop in Thailand voert je 800 kilometer lang door bergen, jungle, rijstvelden en langs de mooiste grotten en watervallen. Het is een aanrader voor iedereen die houdt van roadtrippen en daar de tijd voor wil nemen.

Natuur14.05.2024

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Zuid-Engeland gaat je compleet verrassen. Zonovergoten stranden, ruige kliffen en lieflijke dorpjes: het is er allemaal aan de Engelse zuidkust. Maar bijna niemand weet dat. En misschien moeten we dat juist zo houden? De...

Zomer18.03.2024

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De Côte d’Azur, een gebied dat zich uitstrekt van Saint-Tropez tot de Frans-Italiaanse grens. Het is een van ’s werelds bekendste en beste bestemmingen aan zee. Dit is natuurlijk niet zonder reden! Je vindt er prach...

Zomer22.02.2024

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

Voor de kust in de helderblauwe Adriatische zee liggen tientallen bewoonde, prachtige eilanden. En dus hop je hier tijdens het roadtrippen ook van eiland naar eiland om de mooiste plekken van Kroatië te ontdekken. Magische zonsondergangen en dromerige dorpen maken de reis compleet. Volg de kustlijn voor een waanzinnig roadtrip door Kroatië! Wij hebben de ultieme route voor je uitgestippeld en laten je zien wat de beste plekken zijn om te stoppen.

Algemeen20.02.2024

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


Zuid-Afrika heeft alles te bieden waar je als reiziger naar op zoek bent. Het is hét perfect land voor onze favoriete manier van reizen: roadtrippen. Stap in de auto en ga op zoek naar de perfecte mix van stranden, bergen, safari's, wijngaarden en heerlijk eten.

Algemeen13.02.2024

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!