Algemeen18.09.2014

Zo maak je een bezoek aan een toeristische hotspot toch bijzonder


Hoewel heel veel van de wereld nog onontdekt is, zijn er ook heel veel bijzondere plaatsen die inmiddels door massa’s mensen ontdekt zijn en bezocht worden. Zoals bijvoorbeeld de oude Inca-stad Machu Picchu in Peru of de Taj Mahal in India. Of wat dacht je van Times Square in New York en de Toren van Pisa? Unieke plaatsen die je het liefst een keer met je eigen ogen wilt zien. Dan is het een behoorlijke teleurstelling als het een enorme toeristische hotspot blijkt te zijn waar je niet alleen bent. Temidden van honderden toeristen probeer jij ook een glimp op te vangen van die ene unieke plek die jij zo graag wilde zien. Om te voorkomen dat jouw bezoek op een teleurstelling uitloopt geven wij je graag tips. Zo maak je een bezoek aan een toeristische hotspot toch bijzonder!

1. Ga op zoek naar een andere hoek, vermijd uitkijkpunten

Toeristische hotspots zijn vaak op één plek heel erg druk. Vaak is dat de plek van waar je het beste uitzicht hebt. Ga daarom eens op zoek naar een andere hoek om die ene hotspot te bekijken. Het zicht zal dan minder worden, maar de ervaring wordt extra bijzonder omdat je dan minder last hebt van andere toeristen om je heen. Zoek een eigen plekje met mooi uitzicht waar je even helemaal alleen kunt zijn. Je hoeft echt niet de vaste uitkijkpunten te kiezen om te genieten van uitzicht op de Grand Canyon, daar staan namelijk al die bussen met Aziaten. Ga op zoek naar een eigen plekje waar je niemand anders ziet!

2. Kom vroeg of kom laat

De toeristische hotspots zijn vaak overdag heel erg druk. Probeer daarom zo vroeg mogelijk of zo laat mogelijk te komen. Dat is het nog niet zo druk en is de kans wat groter dat jij beter kunt genieten. Zoek uit wat de openingstijden zijn (voor zover die er zijn) en zet je wekker op tijd. Bij zonsopkomst of zonsondergang maak je overigens ook nog eens prachtige foto’s!

3. Bereid je voor op het ergste

Als je voorbereid bent op het ergste, dan kan het alleen maar meevallen. Toch? Beeld jezelf alvast massa’s mensen in, die vechten om een plaatsje om de beste foto te maken. Bereid je ook alvast voor op een tegenvaller: het zal vast niet zo indrukwekkend zijn als jij denkt. Wanneer je er dan eenmaal bent en het minder druk blijkt te zijn dan je had verwacht, kun je meer genieten van het feit dat jij deze locatie nu ook eindelijk met eigen ogen ziet.

4. Focus op details

De meeste mensen kijken naar het grote geheel en niet echt naar details. Probeer de hotspot eens goed te bekijken en bepaal voor jezelf wat jouw favoriete detail is. Door heel gedetailleerd ergens naar te kijken, zul je zien dat je het beter zult onthouden. Zo heeft de Notre Dame in Parijs heel veel bijzondere details die in eerste oogopslag niet opvallen, maar wel wanneer jij er langer naar kijkt. En zo is dat met heel veel plekken, je moet er langer naar kijken en dan pas gaan bepaalde details je opvallen. Maak jouw bezoek uniek door een ‘eigen detail’ uit te kiezen en dat moment te onthouden, daardoor wordt jouw bezoek wat meer bijzonder.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.