Algemeen07.02.2015

Zwemmen met dolfijnen en op safari hoog op de bucketlist


Heb jij weleens een bucketlist gemaakt, met dingen die je ooit nog een keer wilt doen? Een hoop van die dingen heeft ongetwijfeld te maken met reizen. Voor Nederlanders spelen dieren een grote rol als het gaat om hun vakantiebucketlist. Reisorganisatie VakantieXperts vroeg Nederlanders naar hun ideale vakantie en daaruit blijkt dat het vooral dingen met dieren zijn de lijstjes aanvoeren. 40 procent heeft als grootste wens ooit nog een keer met dolfijnen te zwemmen óf op safari te gaan (35 procent). Daarnaast gaf een kwart aan graag een keer te willen sleeën met honden in de sneeuw.

35 procent van de Nederlanders wil ooit een keer op safari
35 procent van de Nederlanders wil ooit een keer op safari

Of het er ook echt van gaat komen is maar de vraag, want geld blijkt voor velen een belemmering te zijn om dit ook daadwerkelijk te realiseren. 51 procent van de ondervraagden geeft aan dat gelde de reden is dat het zwemmen met dolfijnen of op safari gaan er nog niet van is gekomen. Maar ook tijd blijkt een rol te spelen, 13 procent geeft aan dat er tot nu toe nog geen tijd geweest is om dit item van de bucketlist af te strepen. En ook niet iedereen blijkt de juiste partner te hebben om deze ‘vakantie van hun leven’ te maken. Mocht de loterij gewonnen worden dan is deze ultieme vakantie wel het eerste waar geld aan uitgegeven wordt.

Nederlanders geen daredevils

Nederlanders blijken niet echt daredevils te zijn. Spannende activiteiten zoals skydiven (5 procent), bergbeklimmen (4 procent) en bungeejumpen (3 procent), scoorden in dit onderzoek zeer laag. Daarvan worden wij Nederlanders niet echt blij.

Top 4 bestemmingen hoog op de bucketlist

  • Great Barrier Reef in Australië
  • Niagara Watervallen in USA/Canada
  • Times Square in New York City
  • Vrijheidsbeeld in New York City
Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.