Dagje Weg18.06.2013

Gave buitenlandse festivals voor deze zomer!


festival belgie1.png
festival belgie1.png

Ben je als (on)ervaren liefhebber van festivals op zoek naar iets nieuws? Niet meer naar Pinkpop, Lowlands of Mysteryland? Dan hier een aantal buitenlandse festivals op een rij die zeker de moeite waard zijn om eens over na te denken… combineer ze bijvoorbeeld met je vakantie of stedentrip!

Festival Internacional de Benicàssim (Spanje)

Bijzonder aan dit festival is dat de plek waar het festival plaatsvindt – de haven van Benicassim – vroeger een toevluchtsoord was voor piraten. Bovendien kun je op dit festival naast muziek ook genieten van film, dans, kunst, theater en een modetentoonstelling maar ook universitaire zomercursussen.

Dit jaar zijn onder andere Kasabian, Vampire Weekend, Gorillaz, The Prodigy, Klaxons, Dizzee Rascal, Leftfield en DJ Shadow te vinden in de line-up. Genoeg reden voor alternatieve muziekliefhebbers om te gaan toch?

Dit festival vindt plaats van 15-18 juli en een kaartje kost €80 voor een dag en €100 voor twee dagen. Daarnaast kost een combiticket €180.  

Festival spanje                  

Global Gathering (Engeland)

Dit festival vindt plaats op de vliegbasis Long Marston. Hier vindt ook het Phoenix Festival plaats. Dit jaar met onder meer 2ManyDj’s, Carl Cox, The Bloody Beetroots, Faithless, Chase & Status en Armin van Buuren. Meer voor de dance- en electroliefhebbers dus!

Een dagkaart kost €75 en voor een combiticket ben je €145 kwijt (wel inclusief camping). Eind juli, 30 en 31, vindt het festival plaats.

Festival engeland                              

Open’er (Polen)

Nee hoor, de gedachte dat het in Polen alleen maar koud zou zijn kun je aan de kant vegen. Want een van Europa’s beste festivals vindt hier plaats: Open’er (Heineken Open’er). Op de militaire luchthaven in Gdynia kun je genieten van onder meer Pearl Jam, Klaxons, Gorillaz, 2ManyDj’s, Hot Chip en Fatboy Slim. Voor ieder wat wils, zo lijkt het.

Een dagkaart kost €38 en je betaalt €98 voor een combiticket + camping. Van 1-4 juli kun je genieten op Open’er!

festival polen                               

Melt! Festival (Duitsland)

In ons buurland vindt ieder jaar Melt! plaats. Het lijkt alsof je je hier in een openluchtmuseum bevindt aangezien je danst en feest tussen grote steigers, imposante bouwwerken en baggermachines. Het plaatsje in Duitsland heet Ferropolis. Massive Attack, Groove Armada, Two Door Cinema Club, DJ Shadow, Jónsi, Yeasayer, Simian Mobile Disco en The XX zullen onder andere een show weggeven. Een erg gevarieerde line-up!

Een ticket voor twee dagen kost €74 en €94 voor een combiticket (inclusief camping weer). Het festival vindt plaats van 16-18 juli.

Melt                                     

Dour (België)

Dit festival in ons andere buurland staat bekend om de fijne, gemoedelijke sfeer. Elk jaar probeert de organisatie van Dour zowel bekende als onbekende artiesten te strikken. Je zult er vooral alternatieve bandjes tegenkomen. Dit jaar met onder andere Black Sun Empire, Booka Shade, Culprate, Flying Lotus, Jacco Gardner en Pleasurekraft.

Dour vindt plaats van 18 t/m 21 juli. Tickets variëren tussen de €50 voor een dagticket tot €125 voor een combinatieticket inclusief camping.

festival belgie                                     

Kijk voor een overzicht van overige buitenlandse, maar ook Nederlandse festivals op www.festiworld.nl

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.